Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Αισχύλος

Αισχύλος


Πέρσαι. Επτά επί Θήβας. Ικέτιδες. Προμηθεύς Δεσμώτης. Αγαμέμνων. Χοηφόροι. Ευμενίδες

Αισχύλος
μετάφραση: Θεόδωρος Γ. Μαυρόπουλος

Ζήτρος, 2005
483 σελ.
ISBN 960-8437-47-4, ISBN-13 978-960-8437-47-0, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 40,28

Οι εκδόσεις ΖΗΤΡΟΣ μετά την ολοκλήρωση της έκδοσης σε τρεις τόμους όλων των έργων της αρχαίας ελληνικής επικής ποίησης (Όμηρος, Ησίοδος, Απολλώνιος ο Ρόδιος) εγκαινιάζουν με την έκδοση αυτή μια σειρά σε πέντε τόμους όλων των έργων της αντίστοιχης δραματικής ποίησης (Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης, Αριστοφάνης, Μένανδρος).
Εναρκτήριος της σειράς αυτής είναι ο Αισχύλος, που προηγείται χρονικά απ' όσους θα τον ακολουθήσουν στη σειρά αυτή. Στον τόμο αυτό υπάρχουν όλα τα σωζόμενα έργα του : οι Πέρσες, οι Επτά επί Θήβας, οι Ικέτιδες, ο Προμηθέας δεσμώτης, ο Αγαμέμνονας, οι Χοηφόρες και οι Ευμενίδες.
Συγγραφέας της εργασίας αυτής, γνωστός από την προμνησθείσα έκδοση των έργων της επικής ποίησης και από άλλες συνεργασίες με τον εκδοτικό οίκο μας (Αισώπειοι μύθοι, Ομηρικοί ύμνοι, Πολιτεία του Πλάτωνα κ.ά. ) είναι ο φιλόλογος Θεόδωρος Γ. Μαυρόπουλος. Ο εκλεκτός συνεργάτης μας και σ' αυτή την εργασία του διατηρεί το καθιερωμένο από τον ίδιο εξαπλό σχέδιο εργασίας. Μας δίνει επαρκέστατη εισαγωγή στη δραματική ποίηση και στον Αισχύλο, ευρεία περίληψη για καθεμιά από τις σωζόμενες τραγωδίες τού ποιητή, μετάφραση που αντιστοιχεί απολύτως με τους στίχους των πρωτότυπων κειμένων, επαρκή σχόλια, ανάλυση κάθε τραγωδίας και θέματα - ερωτήματα για περαιτέρω διερεύνηση.
Ο Αισχύλος είναι ένας πολύ μεγάλος ποιητής· βρίσκεται στην αρχή σχεδόν της μορφοποίησης της τραγωδίας και έχει οδηγήσει ήδη το είδος σε κορυφώσεις· στα έργα του τον απασχολούν κοινωνικά, πολιτικά και μεταφυσικά προβλήματα· όλα αυτά δίνονται με στέρεη μορφή και με λυρικές εξάρσεις, που μας τον αναδεικνύουν διαχρονικά και μεγάλο ποιητή. Ο τόμος έχει συντεθεί με την επιμελημένη φωτοστοιχειοθεσία της Κατερίνας Σταυρινού, με ηλεκτρονική επεξεργασία εικόνων και εξώφυλλο του Θωμά Γκινούδη και με σκίτσα της αρχιτέκτονος - μουσειολόγου Αναστασίας Βαλαβανίδου σε διχρωμία.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)