Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Παρόν: Μια ζωή στην πρώτη γραμμή

Παρόν: Μια ζωή στην πρώτη γραμμή


Συμβολή στην καταγραφή της ελληνικής ιστορίας

Βασίλης Β. Βενετσανόπουλος
επιμέλεια: Χ. Τσιντζιλώνης, Θ. Κοΐνης

Σύγχρονη Εποχή, 2004
359 σελ.
ISBN 960-224-960-9, ISBN-13 978-960-224-960-4, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 17,32

[...] Τα κείμενα (μελέτες δημοσιευμένες και αδημοσίευτες), που έχει συγκεντρώσει ο Β. Βενετσανόπουλος, αποτελούν στο σύνολό τους, ενδιαφέρουσα και σε πολλές περιπτώσεις πρωτότυπη πηγή μελέτης προβλημάτων και καταστάσεων της ιστορίας του Λαϊκού μας κινήματος.

Στο βιβλίο, μαζί με τα γεγονότα και την εξέλιξή τους, που διαδραματίζονται παράλληλα με την πορεία του συγγραφέα, διαγράφεται και μια άλλη πορεία του, αδιαχώριστη. Αυτή που αφορά την προσωπική του διαδρομή στο ΚΚΕ. Το Κόμμα, που του πρόσφερε την πραγματική έννοια της Τιμής, της Αξιοπρέπειας, της αγάπης στο λαό, του αληθινού πατριωτισμού.

Έτσι, μέσα από γνωστά, αλλά και άγνωστα γεγονότα της δεκαετίας 1940-1950, που είναι η κρισιμότερη στη διαδρομή του, περνά από τα μάτια του αναγνώστη η αθάνατη Εθνική Αντίσταση, ο Εμφύλιος με την τρίχρονη Εποποιία του ΔΣΕ. Διαγράφονται χαρακτήρες και καταστάσεις σε ένα σύνολο, που αποτελεί πολύτιμο πρωτογενές και δευτερογενές υλικό για τους μελλοντικούς ερευνητές της Ιστορίας.

Το βιβλίο προστιθέμενο στη σειρά των εκδόσεων ιστορικού περιεχομένου της Σύγχρονης Εποχής, θα συμβάλλει στο πληρέστερο φώτισμα σημαντικών πτυχών των αγώνων του λαού μας, που έχουν τύχει πολλαπλών προσπαθειών σπίλωσης και διαστρέβλωσης από τους κάθε λογής παραχαράκτες της ιστορίας του λαϊκού-επαναστατικού κινήματος και του ΚΚΕ. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)