Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Εργαστηριακές ασκήσεις ηλεκτρονικών ισχύος

Εργαστηριακές ασκήσεις ηλεκτρονικών ισχύος


Με συνοπτική θεωρία

Παντελής Β. Μαλατέστας, Ηρακλής Αθ. Βυλλιώτης

Τζιόλα, 2004
336 σελ.
ISBN 960-418-050-9, ISBN-13 978-960-418-050-9, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 20,88

Τα Ηλεκτρονικά Ισχύος, αποτελούν πλέον μια από τις βασικές περιοχές της επιστήμης του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Σχετίζονται άμεσα με τον έλεγχο ηλεκτρικών μηχανών, συστημάτων κίνησης και γενικότερα με τον έλεγχο, τη μετατροπή, τη διαχείριση και την ποιότητα της παρεχόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Το βιβλίο αυτό, φιλοδοξεί στην κάλυψη του εργαστηριακού μέρους του μαθήματος. Περιλαμβάνει μια σειρά, κατάλληλα επιλεγμένων αντιπροσωπευτικών εργαστηριακών ασκήσεων, πάνω στα βασικά είδη των μετατροπέων (Ε.Ρ./Σ.Ρ., Ε.Ρ./Ε.Ρ., Σ.Ρ./Σ.Ρ., Σ.Ρ./Ε.Ρ. κ.λ.π.), με στόχο την κατανόηση της λειτουργίας τους, τον τρόπο κατασκευής τους και γενικότερα τη διερεύνηση της επίδραση τους στο δίκτυο και στο φορτίο.

Στην εισαγωγή του βιβλίου, παρουσιάζονται τα βασικά διακόπηκα στοιχεία, αναλύονται τα γενικά χαρακτηριστικά τους, οι επιδόσεις τους, καθώς και οι εφαρμογές τους. Παρουσιάζονται και αναλύονται οι διάφοροι τύποι μετατροπέων ισχύος, δίνοντας έμφαση στα πεδία εφαρμογών τους.

Κάθε άσκηση (από τις 19 επιλεγμένες), συνοδεύεται από θεωρητικό μέρος, στο οποίο γίνεται διεξοδική ανάλυση της λειτουργίας της διάταξης στην οποία αναφέρεται, με απόδειξη των βασικών λειτουργικών σχέσεων και κυματομορφών, για διάφορα λειτουργικά σενάρια.

Συγκεκριμένα, οι τρεις πρώτες ασκήσεις αναφέρονται στις βασικές χαρακτηριστικές των θυρίστορ και σε κύκλωμα σκανδαλισμού της πύλης των.

Οι ασκήσεις, από την 4 έως και την 8, αναφέρονται σε όλα τα είδη των μη ελεγχόμενων ανορθωτικών διατάξεων, για διάφορες συνθήκες φόρτισης.

Οι ασκήσεις, από την 9 έως και την 15, αφορούν τις ελεγχόμενες (και ημιελεγχό-μενες) ανορθωτικές διατάξεις, για διάφορες συνθήκες φόρτισης.

Οι ασκήσεις 16 και 17, αναφέρονται στους μονοφασικούς και στους τριφασικούς μετατροπείς Ε.Ρ./Ε.Ρ. (σταθερής συχνότητας).

Η άσκηση 18, αναφέρεται στους μετατροπείς Σ.Ρ./Σ.Ρ (υποβιβασμού τάσης) και τέλος, η άσκηση 19, αναφέρεται στους αντιστραφείς πηγής τάσης.

Στα παραρτήματα, δίνονται διάφοροι χρήσιμοι ορισμοί της ισχύος, διαφόρων συντελεστών (παραμόρφωσης, κυμάτωσης, κ.λ.π.) και άλλων χαρακτηριστικών μεγεθών, η μεθοδολογία ανάλυσης περιοδικών σημάτων κατά Fourier, όπως επίσης και η μεθοδολογία μελέτης-σχεδίασης του κυκλώματος έναυσης, μιας ελεγχόμενης μονοφασικής ανορθωτικής διάταξης μισού κύματος.

Ελπίζουμε ότι το βιβλίο αυτό θα αποτελέσει ουσιαστικό βοήθημα για το σπουδαστή και το φοιτητή καθώς επίσης και για το μηχανικό της πράξης. [...]

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)