Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Κοινωνίες σε κρίση και αναζήτηση νοήματος

Κοινωνίες σε κρίση και αναζήτηση νοήματοςεπιμέλεια: Κλήμης Ναυρίδης, Νικόλας Χρηστάκης
μετάφραση: Άσπα Γολέμη

Ελληνικά Γράμματα, 2005
298 σελ.
ISBN 960-442-198-0, ISBN-13 978-960-442-198-5, [Εξαντλημένο]
Τιμή € 18,76

Οι υπερσύγχρονες κοινωνίες χαρακτηρίζονται σήμερα από μια βαθιά κρίση του συμβολικού, μια κρίση του νοήματος. Και αυτό τόσο στο επίπεδο της κοινής λογικής, εκείνης δηλαδή που αποτυπώνεται στις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις πράξεις και τις επικοινωνίες των καθημερινών ανθρώπων, όσο και στο επίπεδο του επιστημονικού λόγου που αποπειράται να τις περιγράψει ή να τις "ερμηνεύσει". Στο επίπεδο του επίσημου, δημόσιου λόγου του κράτους, των πολιτικών, των κομμάτων, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά και στο επίπεδο της πιο μύχιας και ιδιωτικής επικοινωνίας που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος με τον εαυτό του και με κοντινά του πρόσωπα, στην ατέρμονα προσπάθειά του να καταλάβει αυτό που τον καταλαμβάνει, να συλλάβει δια της λογικής και του συναισθήματος το ακατάληπτο. Διότι μόνον έτσι το νόημα έχει νόημα. Όταν αναπνέει, είναι ζωντανό και κατορθώνει να συναντήσει και να συνενωθεί με το συναίσθημα, όταν ανακουφίζει, όταν οδηγεί στην αλλαγή.
Δεκάξι κείμενα, γραμμένα από αξιόλογους ακαδημαϊκούς και ερευνητές, παρουσιάζουν τα γενικά ζητήματα που αφορούν τη θεμελίωση, την αναζήτηση και την κρίση του νοήματος για το άτομο, την κοινωνία, αλλά και την ίδια την επιστήμη· τη συγκρότηση του νοήματος σε διάφορα επίπεδα (πολιτικό, κοινωνιολογικό, ψυχοκοινωνιολογικό)· και ανάλογους προβληματισμούς στις θεματικές περιοχές της εργασίας, της εκπαίδευσης και του ψυχικού και σωματικού πόνου. Κείμενα που απευθύνονται στους κοινωνικούς επιστήμονες αλλά και σε κάθε προβληματισμένο αναγνώστη.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)