Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Κλινική εισαγωγή στη λακανική ψυχανάλυση

Κλινική εισαγωγή στη λακανική ψυχανάλυση


Θεωρία και τεχνική

Bruce Fink
μετάφραση: Νίκος Ηλιάδης

Πλέθρον, 2006
365 σελ.
ISBN 960-348-153-Χ, ISBN-13 978-960-348-153-9, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 25,50

Ο Jacques Lacan, ο στοχαστής για θέµατα ψυχανάλυσης µε τη µεγαλύτερη επιρροή από την εποχή του Freud, φαίνεται συχνά ακατάληπτος σ' εκείνους στους οποίους ήθελε κυρίως να φτάσει το µήνυµά του. Αυτοί είναι και οι αναγνώστες στους οποίους απευθύνεται ο Bruce Fink, σ' αυτή τη σαφή και πρακτική παρουσίαση της εξαιρετικά πρωτότυπης προσέγγισης της θεραπείας από τον Lacan. Γραµµένο από έναν κλινικό για κλινικούς, η "Εισαγωγή" του Fink είναι ένας ανεκτίµητος οδηγός για τη λακανική ψυχανάλυση, για το πώς διεξάγεται και σε τι διαφέρει από άλλες µορφές θεραπείας. Ενώ διευκρινίζει πολλές από τις θεωρητικές έννοιες του Lacan, ταυτόχρονα η προσέγγιση του Fink εστιάζει από την πλευρά του θεραπευτή που αντιµετωπίζει τα πιεστικά ζητήµατα της διάγνωσης, της θεραπευτικής µεθόδου που πρέπει να υιοθετήσει, του τρόπου µε τον οποίο θα κινητοποιήσει και θα βοηθήσει τον ασθενή.
"Η Κλινική εισαγωγή στη λακανική ψυχανάλυση" του Fink απευθύνεται σε όσους αναγνώστες ενδιαφέρονται για την κλινική πλευρά της ανάλυσης, από τον τυπικά καταρτισµένο ψυχαναλυτή µέχρι τον ανειδίκευτο ο οποίος κάνει θεραπεία ή ενδιαφέρεται γι' αυτήν. Το βιβλίο του θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιµο σε εκπαιδευόµενους αναλυτές και µεταπτυχιακούς φοιτητές της ψυχολογίας και άλλων γνωστικών αντικειµένων. Δεν απαιτείται προηγούµενη επαφή µε τη σκέψη του Lacan".
(William Richardson, Boston College)
"Με µία σαφή και εύληπτη γραφή, ασυνήθιστη στις λακανικές σπουδές, το βιβλίο του Fink οδηγεί βήµα-βήµα τον αναγνώστη να διατρέξει τη λακανική ανάλυση, κινούµενος προοδευτικά προς τις πιο δύσκολες πλευρές της θεωρίας ... Συνιστώ αυτό το βιβλίο ως το καλύτερο που έχω διαβάσει".
(Stanley Α. Leaνy, M.D., Western New England Institute for Psychoanalysis)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)