Μια θέση στον κόσμο

Μια θέση στον κόσμοSusan Isaacs
μετάφραση: Στέλλα Μίμη

Bell / Χαρλένικ Ελλάς, 2005
395 σελ.
ISBN 960-450-846-6, ISBN-13 978-960-450-846-4, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 7,20

Η Έιμι Λίνκολν δε θα μπορούσε να 'χει χειρότερες προδιαγραφές. Για τη μητέρα της ξέρει μόνο πως, όταν ήταν ακόμα μωρό, βγήκε για μια βόλτα και δεν ξαναγύρισε ποτέ. Ο πατέρας της μπαινοβγαίνει με αξιοπρόσεκτη συχνότητα στη φυλακή. Η δε γιαγιά που τη μεγαλώνει κερδίζει μεν τίμια τον επιούσιο, αλλά πότε πότε σουφρώνει και κάτι από τα μαγαζιά για συμπλήρωμα.
Όμως η Έιμι, δραστήρια και έξυπνη, βρίσκει το δρόμο της. Διαπρέπει στο σχολείο, μπαίνει στο Χάρβαρντ, από κει στη Δημοσιογραφική Σχολή του Κολούμπια, και φτάνει να γίνει πολιτική συντάκτης στο έγκυρο εβδομαδιαίο περιοδικό "Εις Βάθος".
Κάπως έτσι, παραβρίσκεται στη δεξίωση ενός υποψηφίου των Δημοκρατικών για την Προεδρία, όπου εισβάλλει μαινόμενος ένας νεαρός. Και πριν το βγάλουν έξω σηκωτό, προλαβαίνει να φωνάξει ότι είναι νόθος γιος του ευπόληπτου πολιτικού!
Το "Εις Βάθος" δεν καταθέχεται να ασχοληθεί με το σκάνδαλο. Αλλά την Έιμι την έχει αγγίξει εκεί ακριβώς που πονάει. Κι αποφασίζει όχι μόνο να σκαλίσει το παρελθόν του γερουσιαστή, αλλά να προσπαθήσει να εντοπίσει και τη δική της μητέρα και να μάθει για ποιο λόγο την εγκατέλειψε.
Δεν θα είναι εύκολο. Θα χρειαστεί μαεστρία, πονηριά και ταλέντο ντετέκτιβ που μέχρι τώρα δεν ήξερε ότι διαθέτει. Κι αυτά που θα ανακαλύψει μπορεί να μην είναι καθόλου όπως τα φαντάζεται. Αλλά ίσως μέσα από όλη αυτή την ιστορία να βγει πιο δυνατή. Να καταφέρει να κλείσει το κεφάλαιο "χθες". Και να διεκδικήσει τη δική της θέση στον κόσμο...