Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Οδοιπορικό στον Άθω 1928-1930

Οδοιπορικό στον Άθω 1928-1930φωτογράφιση: Fred Boissonnas
κείμενα: Fred Boissonnas

Αγιορειτική Εστία, 2006
228 σελ.
ISBN 960-87150-6-7, ISBN-13 978-960-87150-6-6, [Εξαντλημένο]
Τιμή € 35,67

[...] Ο Frederic Boissonnas καταφέρνει να αφηγηθεί την αρχιτεκτονική και λειτουργική ιδιαιτερότητα ενός πνευματικού οργανισμού δίχως να επεμβαίνει στη μυστηριακή του φυσιογνωμία. Συνθέτει μία σειρά από εικαστικούς ύμνους αφιερωμένους στην υπέρβαση της ασκητικής δοκιμασίας. Το περιβάλλον, το υποβλητικό, βραχώδες, σχεδόν απόμακρο, αλλά πάντοτε γοητευτικό στο ανθρώπινο πνεύμα, της Αθωνικής χερσονήσου. Η αρχιτεκτονική σύνθεση των βυζαντινών μοναστηριών και η υποβλητική μουσικότητα της σιγής που αυτή αναδίδει μέσα στους αιώνες. Ο τρόπος με τον οποίο αναφύονται οι Μονές από τις απόκρημνες κορυφές. Η αρμονία της κοινοβιακής λειτουργίας ενός πνευματικού οργανισμού και η ελευθερία της θρησκευτικής αγάπης. Η μακραίωνη ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά του Ελληνικού πολιτισμού.
Το λεύκωμα "Fred Boissonnas. Οδοιπορικό στον Άθω 1928-1930" συγκεντρώνει μία από τις πιο σημαντικές φωτογραφικές απεικονίσεις της Αθωνικής πολιτείας, που πραγματοποιήθηκαν την εποχή του Μεσοπολέμου. Ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (Ο.Π.Ε.Π.), σε συνεργασία με την Αγιορείτικη Εστία, που είχε την πρωτοβουλία για την παρούσα έκδοση, και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, που φυλάσσει το αρχείο του μεγάλου ελβετού φιλέλληλα, θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στο μεγαλείο της Αθωνικής πολιτείας, το σύμβολο της αέναης πορείας του ανθρώπου προς την πνευματική του ολοκλήρωση, καθώς αντιμετωπίζει τις συμπληγάδες της σχετικότητας και της αγωνίας ενός τόσο αβέβαιου και απρόσμενου κόσμου. [...]
Σταμάτης Μαύρος, Πρόεδρος Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)