Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η εκπαιδευτική και επαγγελματική ταυτότητα των αποφοίτων λυκείου

Η εκπαιδευτική και επαγγελματική ταυτότητα των αποφοίτων λυκείου


Ιεραρχήσεις, κριτήρια, τουρισμός: Ένας παράγοντας διαφοροποίησης

Άννα Κοψιδά - Βλάχου

Γρηγόρη, 2005
335 σελ.
ISBN 960-333-436-7, ISBN-13 978-960-333-436-1, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 20,38

Το έργο στοχεύει στην κατανόηση της λειτουργίας και τη συστηματική ανάλυση των κοινωνικών και διαρθρωτικών παραγόντων που διαμορφώνουν το πλαίσιο για την εκπαιδευτική και επαγγελματική ταυτότητα των αποφοίτων Λυκείου (Λευκάδα 1975-1985).
Η προσέγγιση των υποθέσεων της έρευνας πλαισιώνεται θεωρητικά από τις απόψεις της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης σε σχέση με το ρόλο που διαδραματίζουν οι κοινωνικοί παράγοντες (εκπαίδευση και επάγγελμα γονέων, γεωγραφική προέλευση, φύλο) ως προς τις εκπαιδευτικές επιλογές. Αναφορικά με τις τελικές επαγγελματικές επιλογές εξετάζονται: η σημασία της κοινωνικής οργάνωσης της εργασίας, η διάρθρωση της απασχόλησης και ειδικότερα οι αντικειμενικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην τουριστική αγορά εργασίας.
Αποτυπώνεται συστηματικά η πορεία των υποκειμένων από τη χρονική στιγμή της αποφοίτησής τους από το Λύκειο μέχρι και το στάδιο της τελικής επιλογής επαγγέλματος. Παρουσιάζονται, επίσης, όλα τα στοιχεία που διαμορφώνουν μια πλήρη εικόνα της διάρθρωσης των εκπαιδευτικών βαθμίδων και της συνολικής κατάστασης των σχολικών μονάδων του νομού. Καταγράφονται οι οικονομικές δραστηριότητες σε κάθε τομέα παραγωγής και αναλύεται διεξοδικά η δυναμική που αναπτύσσεται στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης. Περιγράφονται, επίσης, οι διαγενεακές κοινωνικές μετακινήσεις και η εκπαιδευτική και επαγγελματική κινητικότητα.
[...]

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)