Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Το υδραγωγείο του Ευπαλίνου στη Σάμο

Το υδραγωγείο του Ευπαλίνου στη ΣάμοHermann J. Kienast
μετάφραση: Κωνσταντίνος Τσάκος

Υπουργείο Πολιτισμού. Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, 2004
58 σελ.
ISBN 960-214-368-1, ISBN-13 978-960-214-368-1, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 7,13

Το υδραγωγείου του Ευπαλίνου είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της αρχαίας τεχνολογίας και η ανασκαφή του ανήκει στα πιο εντυπωσιακά κατορθώματα της αρχαιολογικής έρευνας. Το μνημείο, που μέχρι τα νεότερα χρόνια ήταν καταχωμένο και γνωστό μόνον από την αρχαία παράδοση, έπρεπε να ανασκαφεί και να αποκαλυφθεί, να μετρηθεί και να μελετηθεί, κι αυτά απαιτούσαν κοπιαστική και μακροχρόνια εργασία. Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο ανέλαβε τη χρηματοδότηση και την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών, με υπεύθυνο και επικεφαλής όλου του προγράμματος, που άρχισε το 1971, τον τότε διευθυντή του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Ulf Jantzen. Οι εργασίες εγκρίθηκαν και υποστηρίχθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος, καθώς επίσης και από τους υπεύθυνους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Η μελέτη του υδραγωγείου ανατέθηκε στον Hermann J. Kienast, ο οποίος δημοσίευσε το 1995 τα συμπεράσματά του στο τόμο XIX της σειράς SAMOS, που εκδίδεται από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αθήνας.
Στον παρόντα τόμο-οδηγό δίδονται σε συντομία τα συμπεράσματα που εκτίθενται σε αυτήν την επιστημονική δημοσίευση σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί το εξαιρετικό αυτό τεχνικό έργο του υπεύθυνου μηχανικού Ευπαλίνου με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνεται κατανοητό και από τους μη ειδικούς. Ο οδηγός αφιερώνεται στους εργάτες από το Πυθαγόρειο και τη Χώρα, οι οποίοι στα χρόνια της ανασκαφής και της έρευνας εργάστηκαν με υποδειγματική προθυμία, ώστε να γίνει δυνατή η μελέτη του μνημείου.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)