Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011




Οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης

Οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης


Μανιφέστο για μια νέα Ευρώπη

Γκι Βέρχοφσταντ
μετάφραση: Νίκος Ζαρταμόπουλος
επιμέλεια σειράς: Σωτήρης Ντάλης

Εκδόσεις Παπαζήση, 2006
102 σελ.
ISBN 960-02-1968-0, ISBN-13 978-960-02-1968-5, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 11,19

O Πρωθυπουργός κ. Guy Verhofstadt είχε την ευγενή καλοσύνη να μου αποστείλει το βιβλίο του "Οι Ενωμένες Πολιτείες. Μανιφέστο για μία Νέα Ευρώπη" ώστε να εκφράσω την άποψή μου για αυτό. Υπήρξε μία ευχάριστη έκπληξη καθότι συνεπές, καθαρό, ευρηματικό, με δυνατή γραφή και απαλλαγμένο από τη συνηθισμένη ευρωορολογία, την οποία καταδικάζει έντονα.
Μας θυμίζει τη δυνατή σκέψη που ήταν το υπόβαθρο της αρχικής Ευρωπαϊκής προσπάθειας, τις δυνάμεις που την περιόρισαν, την αρχική Κοινοτική πρόοδο και την, λίγο ως πολύ, ανεμπόδιστη επέκτασή της, τα κέρδη που απέφερε στα παλαιά και νέα κράτη μέλη, την χωρίς εμπόδια θεσμική πρόοδο μέχρι την Συνθήκη του Maastricht και την σειρά των προειδοποιητικών βολών που ακολούθησαν μέχρι την κατάληξη στην απόρριψη του Ευρωπαϊκού Συντάγματος με τα δημοψηφίσματα στην Γαλλία και Ολλανδία. [...]
Προτείνει ότι όλοι όσοι διαθέτουν τα μέσα και την θέληση να προχωρήσουν, να μην εμποδιστούν σε αυτό. Οι "Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης", ομόκεντρες με την "Ένωση Ευρωπαϊκών Κρατών" πρέπει κατά την άποψή του να αναδυθούν το συντομότερο δυνατό, βασισμένες, κατά προτίμηση, στον πυρήνα της ήδη υπάρχουσας Ευρωζώνης. Αυτή η "Νέα Ευρώπη", θα επιφέρει "νέες δυνάμεις, ένα νέο σύστημα για την χρηματοδότηση της Ένωσης και την δημιουργία νέων θεσμών".
Είναι πρόωρο να εκφέρει κανείς τελική κρίση στις προτάσεις του Guy Verhofstadt χωρίς να τις εξετάσει προηγουμένως εις βάθος, να αποτιμήσει την εφαρμοστικότητά τους καθώς και τους ενδεχόμενους κινδύνους που απορρέουν. Ένα είναι, εν τούτοις, το βέβαιο: αποτελούν ένα συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικής και θεσμικής σκέψης που δεν μπορείς να απορρίψεις εύκολα. Την στιγμή μάλιστα που υπάρχει μια πραγματική έλλειψη διαθέσιμων εναλλακτικών προτάσεων. (Ντόρα Μπακογιάννη, Υπουργός Εξωτερικών)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)