Η αναβάθμιση ολοκληρώνεται.
Εάν παρατηρείτε ακόμα κάποιες  δυσλειτουργίες - προβλήματα,
παρακαλούμε ενημερώστε μας το συντομότερο δυνατόν επιλέγοντας
ΕΔΩ.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η έξυπνη Ελλάδα

Η έξυπνη Ελλάδα


Σε μια Ευρώπη που αλλάζει, σε έναν κόσμο που άλλαξε

Άννα Διαμαντοπούλου

Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2006
341 σελ.
ISBN 960-14-1222-0, ISBN-13 978-960-14-1222-1, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 16,31

"(...) Διαβάζοντας τα τελικά δοκίμια της Έξυπνης Ελλάδας, διαπίστωσα ότι η Άννα (...) δημιούργησε ένα εργαλείο, μια αναπτυξιακή πυξίδα για το σήμερα και το αύριο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί είναι ένα βιβλίο-πρόταση, ένα βιβλίο που ξεφεύγει από τη συνήθη κριτική της ελληνικής κακοδαιμονίας. (...)
Tούτο το βιβλίο δεν καταγράφει απλώς την πολιτική εμπειρία, αλλά κυρίως μεταφέρει τεχνογνωσία, και αυτό το καθιστά εξαιρετικά χρήσιμο". (Από τον πρόλογο του Γιώργου Παπανδρέου,
Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνoύς)
"Οι λαοί είναι έτοιμοι για τις μεταρρυθμίσεις. Χρειάζεται όμως να κατανοήσουν τον τελικό στόχο, την προοπτική. Πρέπει να νιώσουν ότι συμμετέχουν στη διαδικασία. (...) Οι πέντε λέξεις-κλειδιά στις οποίες αναφέρεται, η Συμμετοχή, η Ποιότητα, η Αλληλεγγύη, η Εμπιστοσύνη και η Ισότητα, δίνουν πράγματι τη βάση αυτών των μεταρρυθμίσεων". (Από το μήνυμα του Pομάνο Πρόντι,
πρώην Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).
"Για να εκσυγχρονίσουμε τη σοσιαλδημοκρατία μας χρειαζόμαστε σύγχρονους σοσιαλδημοκράτες. Δεν μπορώ να φανταστώ μια πιο σύγχρονη και αφοσιωμένη σοσιαλδημοκράτισσα από την Άννα Διαμαντοπούλου. Είμαι πανευτυχής που εκδίδει το όραμά της για την Ελλάδα και την Ευρώπη".
(Από το μήνυμα του Πολ Nίρουπ Pάσμουσεν, Προέδρου του Eυρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Kόμματος).
"Η εποχή μας είναι η εποχή του ρίσκου, ατομικού και συλλογικού. Η δουλειά, η σύνταξη, η ασφάλεια, η ποιότητα του αέρα και του νερού δεν είναι για τις γενιές που έρχονται αυτονόητα κεκτημένα. Πολιτικές και επιτυχημένες συνταγές ανάπτυξης ακόμα και του πρόσφατου παρελθόντος δεν έχουν πλέον καμία τύχη. Οι προτάσεις φυγής, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις, ξεπερνούν κατά πολύ τη συζήτηση για τη δοσολογία κράτους και αγοράς.
Οι σοσιαλιστές έχουν σημαντικά επιτεύγματα εφαρμοσμένης πολιτικής στις περισσότερες χώρες της Eυρωπαϊκής Ένωσης. Η σημερινή πρόκληση είναι να μπουν και πάλι στην πρωτοπορία ιδεών και στόχων που εμπνέουν και κινητοποιούν τις κοινωνίες". (Άννα Διαμαντοπούλου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)