Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Διαχείριση κινδύνων έργων

Διαχείριση κινδύνων έργων


Διεργασίες, τεχνικές και εμβαθύνσεις

Chris Chapman, Stephen Ward
μετάφραση: Ιουλία Τσολακίδου
επιμέλεια: Κ. Π. Αναγνωστόπουλος

Επίκεντρο, 2009
571 σελ.
ISBN 978-960-6647-65-9, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 39,75

Αντικείμενο του βιβλίου αυτού είναι η παροχή ενός πλαισίου για την ενσωμάτωση της διαχείρισης των κινδύνων στη διαχείριση των έργων.
Ενώ η διαχείριση των κινδύνων ανέκαθεν είχε ταυτιστεί με την ασφάλιση, σήμερα αναγνωρίζεται ότι είναι πολύ ευρύτερη. Είναι γεγονός πως ο σύγχρονος τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας της κοινωνίας παράγουν υψηλού μεγέθους και κλίμακας κινδύνους και αυτό όχι μόνο σε επιχειρησιακό επίπεδο αλλά και σε κάθε ψυχή της ζωής μας. Σημειώνεται, παρεμπιπτόντως, ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση, η μεγαλύτερη μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται στους υπερβολικούς και απερίσκεπτους κινδύνους που ανελήφθησαν από τις τράπεζες και τις επενδυτικές εταιρείες. Είναι φανερή λοιπόν η αναγκαιότητα της μεθοδολογικής ανάλυσης των κινδύνων στα πλαίσια ενός αυτόνομου επιστημονικού πεδίου μέσω της ανάπτυξη μεθόδων και τεχνικών για την αντιμετώπιση τους.
Σημαντική είναι άλλωστε και η εδραίωση της αντίληψης πως η επικινδυνότητα (risk) είναι θεμελιωδώς διαφορετική από την αβεβαιότητα (uncertainty), καθώς στην πρώτη υπάρχει η δυνατότητα μιας μαθηματικής ενσωμάτωσης των πιθανών αποτελεσμάτων της κάθε δυνατής απόφασης. Σημαντική είναι λοιπόν η κατανόηση της φύσης των κινδύνων, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις απειλές όσο και τις ευκαιρίες που υπάρχουν, ενώ οι τρόποι δράσης είναι ένα μίγμα κοινής λογικής, γνώσης, εμπειρίας αλλά και ενστίκτου.
Η αποδοχή κάποιου βαθμού κινδύνου άλλωστε έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο ένα περισσότερο επιθυμητό και κατάλληλο επίπεδο οφέλους σε αντάλλαγμα για τους επιχειρησιακούς πόρους που διατίθενται στο εγχείρημα, αλλά και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των τελευταίων, προσφέροντας επιπλέον την πολύτιμη δυνατότητα γρήγορης και ευέλικτης προσαρμογής στις τρέχουσες εξελίξεις.
Το βιβλίο αυτό παρέχει στον αναγνώστη τις βασικές πληροφορίες για να κατανοήσει τις διεργασίες διαχείρισης της επικινδυνότητας των έργων, αποφεύγοντας τις υπερβολικές υποδείξεις στην περιγραφή του τρόπου εφαρμογής τους. Η εξισορρόπηση των κινδύνων και των προσδοκιών είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της διαχείρισης έργων. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η διαπίστωση ότι "οι περισσότεροι κίνδυνοι των έργων προκαλούνται από τον τρόπο με τον οποίο διαφορετικοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται τα ζητήματα και αντιδρούν σε αυτά".

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)