Η επανάσταση του Εικοσιένα

Η επανάσταση του Εικοσιένα


Ο Καποδίστριας κυβερνήτης: Οι πολεμικές επιχειρήσεις: Ο ρωσοτουρκικός πόλεμος: Ο πόλεμος στην Ελλάδα: Η συνέλευση του Άργους: Η συνθήκη της Ανδριανούπολης: Οι τελευταίες μάχες του Εικοσιένα: Ανεξάρτητη Ελλάδα

Δημήτρης Φωτιάδης

Βότσης Νίκος, 1977
560 σελ.
[Κυκλοφορεί]
Τιμή € 305,75

[...] Διαβάζοντας την "Επανάσταση του '21" του Δημήτρη Φωτιάδη ζούμε στιγμή με στιγμή τους ηρωισμούς, το μεγαλείο, την αυταπάρνηση, το ολοκαύτωμα του λαού μας, αλλά και τις λιποψυχίες, τις μικρότητες, τους μικροϋπολογισμούς και τις προδοσίες ορισμένων πρωταγωνιστών της.
Μας κάνει ν' αναπνέουμε δύσκολα ο συγγραφέας παρακολουθώντας μέσα από τις ζωντανές σελίδες του το ασφυκτικό αγκάλιασμα των μεγάλων δυνάμεων, έτοιμες να τραβήξουν τη θηλειά και να πνίξουν τον αγώνα του λαού μας για την εθνική του λευτεριά και ανεξαρτησία.
Το έργο αυτό του Δ. Φωτιάδη βγαλμένο μέσα από την ιστορική αλήθεια, καρπός μακρόχρονης εξαντλητικής έρευνας και μελέτης, θα μπορούσε να ονομασθεί "Η αλήθεια για το '21". Με την πεποίθηση λοιπόν ότι δίνουμε στο Ελληνικό αναγνωστικό κοινό την αληθινή του ιστορία, θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε κτήμα του Ελληνικού λαού για τον οποίο γράφτηκε και του ανήκει.
Έργο ζωής του συγγραφέα "Η επανάσταση του '21" γραμμένη στη δημοτική μας γλώσσα, γεμάτη χυμό και λογοτεχνική δύναμη, συναρπάζει τον αναγνώστη και τον κάνει να ζήσει μέσα από τη ζωντανή εξιστόρηση και αναπαράσταση το αθάνατο Εικοσιένα. [...] (από τον πρόλογο του εκδότη)


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Δημήτρης Γκιώνης, Όταν η Ιστορία ξαναγράφεται, "Ελευθεροτυπία", 26.3.2011