Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Όλο το ζωγραφικό έργο του Τζιότο

Όλο το ζωγραφικό έργο του Τζιότοεπιμέλεια: Edi Baccheschi
μετάφραση: Τζούλια Τσιακίρη

Βότσης Νίκος, 1994
128 σελ.
ISBN 960-7444-02-7, ISBN-13 978-960-7444-02-8, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 35,67

Η πολύ χρήσιμη σειρά κριτικών καταλόγων των εκδόσεων Rizzoli, όπου παρουσιάζεται το σύνολο των γνωστών στην έρευνα έργων ενός καλλιτέχνη ανά τόμο, άρχισε να μεταφράζεται και στην ελληνική γλώσσα. Η σύνταξη εισαγωγικού κειμένου και οι προσθήκες στην ελληνική έκδοση ανατέθηκαν σε έλληνες ιστορικούς της τέχνης.
Η ελληνική έκδοση αναπαράγει τη γνωστή διχογνωμία, που έχει τις ρίζες της στον 19ο αιώνα, σχετικά με την πολιτογράφηση του Τζιότο στον Μεσαίωνα (Vigorelli), ή στην Αναγέννηση (Χρήστου). Οι συγγραφείς του ελληνικού και του ιταλικού προλόγου παραθέτουν την επιχειρηματολογία τους υπέρ της άποψης που ο καθένας δέχεται. Η πλούσια εικονογράφηση του τόμου και ο εμπεριστατωμένος υπομνηματισμός κάθε έργου βοηθούν τον αναγνώστη να αποκτήσει σαφή εικόνα της πορείας του καλλιτέχνη.
Από τη φύση του (κριτικός κατάλογος) το έργο δεν έχει την πρόθεση -ούτε είναι δυνατόν- να καλύψει τις πολυσύνθετες ιστορικές, πολιτισμικές και παραστατικές ορίζουσες της Μεσαιωνικής και της Αναγεννησιακής κοσμοαντίληψης, ώστε να δώσει διαλεκτικά βάσιμη απάντηση στο αν ο Τζιότο είναι ο «τελευταίος μεσαιωνικός» ή ο «πρώτος αναγεννησιακός».

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)