Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Παιδαγωγική γνώση του περιεχομένου φυσικών επιστημών

Παιδαγωγική γνώση του περιεχομένου φυσικών επιστημώνΠέτρος Π. Καριωτόγλου

Γράφημα, 2006
145 σελ.
ISBN 960-89090-0-7, ISBN-13 978-960-89090-0-7, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 13,83

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια επαναθεώρησης της αρχικής εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στην περιοχή των Φυσικών Επιστημών.
Στηρίζεται στην σχετική πρόταση της Παιδαγωγικής Γνώσης Περιεχομένου, η οποία αποτελεί μια σύνθεση περιεχομένου, εννοιολογικών δυσκολιών των μαθητών /τριών και διδακτικών προτάσεων, τουλάχιστον, αν και οι σχετικές βιβλιογραφικές προτάσεις δεν συμφωνούν απολύτως. Ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Προσχολικής Εκπαίδευσης, που δεν είναι ειδικοί στις Φυσικές Επιστήμες, το πρόβλημα είναι εντονότερο λόγω της περιορισμένης γνώσης του περιεχομένου των Φυσικών Επιστημών.
Η πρόταση διαφοροποιείται από την παραδοσιακή γνώση του περιεχομένου και της διδακτικής μεθόδου. Σχετίζεται όμως ισχυρά με την εποικοδομητική προσέγγιση στη διδασκαλία και μάθηση. Η συσχέτιση προσδιορίζεται από τη λειτουργική χρήση των αναπαραστάσεων των μαθητών /τριών, αλλά και από το διδακτικό μετασχηματισμό του περιεχομένου προς διδασκαλία, που και αν δεν προτείνεται ρητά από την εποικοδομητική προσέγγιση, εντούτοις υπονοείται, αφού η τελευταία είναι μια πρόταση που συνδέεται στενά με το συγκεκριμένο περιεχόμενο.
Η συσχέτιση αυτή οδηγεί σε μια αλληλεπίδραση των παραγόντων που συγκροτούν την πρόταση, με αποτέλεσμα το περιεχόμενο να κατανοείται βαθύτερα όταν σχετίζεται με τις εννοιολογικές δυσκολίες των μαθητών / τριών. Ακόμη η δομή της προτεινόμενης μεθόδου γίνεται καλύτερα αντιληπτή όταν βοηθάει το ξεπέρασμα συγκεκριμένων εννοιολογικών δυσκολιών. Αλλά επίσης ένα συγκεκριμένο πείραμα ή φαινόμενο αναδεικνύεται γιατί συμβάλλει σε συγκεκριμένη μάθηση και δεν είναι απλά μια εφαρμογή της θεωρίας.
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)