Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ενιαίο σχολείο και ενιαία εκπαίδευση στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατίας της Γερμανίας

Ενιαίο σχολείο και ενιαία εκπαίδευση στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατίας της Γερμανίας


Τομή στη γερμανική εκπαίδευση

Παναγιώτης Γιαγκουνίδης
επιμέλεια σειράς: Δ. Χατζηδήμου, Ε. Ταρατόρη

Κυριακίδη Αφοί, 2005
102 σελ.
ISBN 960-343-846-4, ISBN-13 978-960-343-846-5, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 12,13

Η μελέτη αυτή σκοπεύει να φέρει στο φως την ιστορία και την εξέλιξη ενός δημοκρατικού θεσμού-σχολείου του Ενιαίου Σχολείου στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.
Συχνά γίνονται αναφορές στη βιβλιογραφία για αυτόν τον τύπο σχολείου, χωρίς όμως κανείς να εμβαθύνει στα αίτια και στην προβληματικότητα της καθιέρωσής του στο γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα, ιδιαίτερα στην πρώην Δυτ. Γερμανία. Για πολλούς προοδευτικούς επιστήμονες, παιδαγωγούς και γονείς ήταν η ευκαιρία για την πραγματική ισότητα εκπαιδευτικών ευκαιριών για όλα τα παιδιά κάτι που θα έβαζε σε νέες βάσεις τον προβληματισμό γύρω από την αποτελεσματικότητα του παραδοσιακού δευτεροβάθμιου σχολείου που επικρατεί εδώ και πάνω από ένα αιώνα στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Πολλοί από τον χώρο των σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελεύθερων είδαν το Gesamtschule - Ενιαίο Σχολείο, το σχολείο που θα μπορούσε να καθιερωθεί σε όλη την γερμανική επικράτεια.
Με τη μελέτη αυτή επιχειρείται η παρουσίαση της εκπαιδευτικής πολιτικής στη Γερμανία για το Ενιαίο Σχολείο, η οποία είναι άκρως ενδιαφέρουσα με τις θέσεις και τις αντιπαραθέσεις με τις συζητήσεις που άρχισε από τον 200 αιώνα μέχρι σήμερα, στα πλαίσια των πολιτικών κομμάτων. Γι' αυτό το λόγο, οι βιβλιογραφικές αναφορές και τα ντοκουμέντα που χρησιμοποιήθηκαν σ' αυτή την εργασία προσφέρουν καλύτερη εικόνα κατανόησης των κοινωνικών και πολιτικών παραγόντων, οι οποίοι προσπάθησαν να αναζητήσουν από κοινού ένα νέο σχέδιο για την εκπαίδευση.[...]
(από την εισαγωγή του βιβλίου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)