Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Έλεγχος του μεταβολισμού στο μοριακό επίπεδο

Έλεγχος του μεταβολισμού στο μοριακό επίπεδοΙ. Γ. Γεωργάτσος, Θ. Γ. Γιαννακούρος

Εκδόσεις Γιαχούδη, 2005
207 σελ.
ISBN 960-7425-08-1, ISBN-13 978-960-7425-08-9, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 15,28

Στην τρίτη έκδοση αυτού του βιβλίου συμμετέχει ένας ακόμα συγγραφέας (Θ.Γ.) Για την έκδοση αυτή, οι συγγραφείς μοιραστήκαμε τα κεφάλαια της δεύτερης έκδοσης,- τα οποία και εκσυγχρονίσαμε, προσθέσαμε δε και ένα επιπλέον κεφάλαιο για τους μηχανισμούς ρύθμισης του μεταβολισμού του σιδήρου στην εξελικτική κλίμακα. Παρενθετικά θυμίζουμε στους αναγνώστες ότι η ρύθμιση ή ο έλεγχος του μεταβολισμού, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ύλης της Βιοχημείας.
Επειδή πια οι βασικές μεταβολικές οδοί έχουν, ως επί το πλείστον, διευκρινιστεί, η προσοχή των ερευνητών εστιάζεται στους μηχανισμούς ρύθμισης του μεταβολισμού, τόσο στο γενετικό επίπεδο, δηλ. μέσω του ελέγχου μεταγραφής και έκφρασης των γονιδιωμάτων , όσο και στο μοριακό επίπεδο, δηλ. στο επίπεδο των επιπτώσεων που έχουν οι διάφορες μοριακές αλληλεπιδράσεις, που συγκροτούν συστήματα μεταγωγής εξωκυττάριων και ενδοκυττάριων σημάτων. 'Οπως θα αντιληφθεί ο αναγνώστης, το βιβλίο που έχει στα χέρια του, εστιάζεται στο μοριακό επίπεδο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η διαπίστωση ύπαρξης πρωτεϊνικών δικτύων , που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα πρωτεΐνες, που εκ πρώτης όψεως είναι άσχετες μεταξύ τους, να επηρεάζουν τους ρυθμούς ενός ή περισσοτέρων μεταβολικών μονοπατιών. Αυτά δε συμβαίνουν, παρ' όλον ότι γνωρίζουμε τη λειτουργικότητα μικρού μόνο ποσοστού των πρωτεϊνών των πρωτεωμάτων, δηλ. όλων των πρωτεϊνών που κωδικεύουν τα αντίστοιχα γο- νιδιώματα.
Ευχαριστούμε τον μεταπτυχιακό φοιτητή κ. Νικόλα Β. Βουκκαλή για τη βοήθειά του στην ηλεκτρονική μεταφορά των σχημάτων. Με χαρά τέλος, θα δεχτού- με παρατηρήσεις και υποδείξεις για την ύλη του βιβλίου, για την οποία ευθυνό- μαστε εξ ίσου και οι δυο.
Ι. Γ. Γεωργάτσος
Θ. Γ. Γιαννακούρος Ιούνιος 2005

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)