Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Συστηματική των τετράποδων

Συστηματική των τετράποδων


Με παράρτημα των ελληνικών ειδών

Θεοδώρα Σ. Σοφιανίδου

Εκδόσεις Γιαχούδη, 2000
384 σελ.
ISBN 960-7425-07-3, ISBN-13 978-960-7425-07-2, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 20,39

Η σύγχρονη Συστηματική Ζωολογία είναι ένας δυναμικός κλάδος επιστήμης. Για την κατάλληλη μελέτη της ποικιλίας των ζώων χρειάζονται πληροφορίες από κάθε κλάδο της Βιολογίας. Για να γίνει κατανοητή η ποικιλία και η σύνθεση των διαφόρων ομάδων των ζώων δεν αρκεί η απλή περιγραφή της μορφολογίας τους. χρειάζεται η πλήρης γνώση της συμπεριφοράς και της κοινωνικής οργάνωσης των ζώων , η γνώση του βιολογικού παρελθόντος και της εξελικτικής ιστορίας του ζωντανού κόσμου. Αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην περίοδο της τεχνολογικής επανάστασης όπου η συσσώρευση των γνώσεων γίνεται με αφάνταστα γρήγορο ρυθμό, σημαίνουν ότι τα τρία χρόνια που πέρασαν από την πρώτη έκδοση της συστηματικής των τετράποδων με πρόσθεση τουλάχιστο ενός ή δύο ακόμη χρόνων πριν από την έκδοση, είναι μεγάλο κενό πληροφόρησης που επιβάλλει ενημέρωση. 'Ετσι κρίθηκε αναγκαία η δεύτερη έκδοση που μαζί με την απαιτούμενη ενημέρωση έδωσε ευκαιρία βελτίωσης και της υπάρχουσας ύλης. Στο τελευταίο συνέβαλε πολύ η ευκαιρία που είχα να επισκεφτώ μεγάλες Πανεπιστημιακές Βιβλιοθήκες στο εξωτερικό.
Η καινούργΙα έκδοση εκτός από την επιπρόσθετη ενημέρωση που συνίσταται σε προσθήκες ή αλλαγές σε πολλά κεφάλαια, έχει εμπλουτισμένο το παράρτημα των τετραπόδων της Ελλάδας.
'Ολους τους φίλους και συνεργάτες που βοήθησαν και πάλι γι' αυτή την έκδοση του βιβλίου ευχαριστώ θερμά. Επιπροσθέτως ευχαριστώ τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Βόννης κ. Hans Schneider για την υπόδειξη λεπτομερειών που συνέβαλαν στην καλύτερη εμφάνιση του κειμένου και τις φίλες και συναδελφικές Χέρντα Καραμανλίδου, Πηνελόπη Μαυραγάνη- Τσιπίδου και Τόνια Νάτσιου-Βοζίκη για την πολλαπλή βοήθειά τους, ηθική και πρακτική. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τις κυρίες Κατερίνα Ασμή και Λουίζα Αδελφοπούλου για την συμπαράσταση και τη γραφική βοήθειά τους, τη συναδέλφισα Αλεξάνδρα Στάικου για την κριτική ανάγνωση τμημάτων του κειμένου, και τον Εκδοτικό Οίκο Γιαχούδη-Γιαπούλη για την προσεΥμένη και καλαίσθητη δουλειά.
Θεσσαλονίκη, 1996
Θεοδώρα Σ. Σοφιανίδου
(από τον πρόλογο της 2ης έκδοσης)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)