Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Εισαγωγή στις μακροοικονομικές έννοιες

Εισαγωγή στις μακροοικονομικές έννοιεςΙωάννης Σ. Βαβούρας, Γεώργιος Α. Μανωλάς

Εκδόσεις Παπαζήση, 2006
407 σελ.
ISBN 960-02-2010-7, ISBN-13 978-960-02-2010-0, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 32,49

Το βιβλίο αποτελεί μια εισαγωγή στις μακροοικονομικές έννοιες και γράφτηκε για να χρησιμεύσει ως βοήθημα στην ευρύτερη κατανόηση τους. Για το σκοπό αυτό καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια στην απλοποίηση της ανάλυσης των όρων, με την αποφυγή τόσο της χρησιμοποίησης μαθηματικών όσο και της εις βάθος διερεύνησης. Δίνεται έμφαση στις βιβλιογραφικές αναφορές τις σχετικές με τις εξεταζόμενες έννοιες, ενώ στοιχεία για την Ελλάδα και την παγκόσμια οικονομία συνοδεύουν κάθε θέμα.
Τα θέματα που εξετάζονται έχουν ενταχθεί σε τριανταπέντε ενότητες, επειδή θεωρούμε ότι η συστηματοποίηση της παρουσίασης συμβάλλει, ίσως μάλιστα και σημαντικά, στην κατανόηση των εννοιών και των μεταξύ τους σχέσεων. Οι έννοιες που αναλύονται και παρουσιάζονται, μπορούν να διακριθούν σε πέντε κατά βάση κατηγορίες θεμάτων. Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται έννοιες χρήσιμες στην κατανόηση της οικονομικής ανάλυσης, όπως είναι οι βασικές αρχές της οικονομικής σκέψης, τα εθνικολογιστικά μεγέθη, οι πηγές των μακροοικονομικών στοιχείων, τα οικονομικά υποδείγματα κ.λπ. Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει «μετρήσιμα» οικονομικά μεγέθη, όπως είναι η οικονομική μεγέθυνση, ο πληθωρισμός, η ανεργία, κ.λπ. Η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει την ανάλυση «μη άμεσα μετρήσιμων», αλλά «εκτιμώμενων» μεγεθών, όπως είναι το δυνητικό προϊόν, η παραοικονομία, η διαφθορά κ.λπ. Η τέταρτη κατηγορία περιλαμβάνει διάφορες έννοιες που σχετίζονται με την οικονομική πολιτική και τη δράση του κράτους, όπως είναι ο ρόλος του κράτους στην οικονομική ζωή, οι φορείς, οι σκοποί και τα μέσα της οικονομικής πολιτικής κ.λπ. Τέλος, παρουσιάζονται διάφορες έννοιες που σχετίζονται με τις οικονομικές ενοποιήσεις και ιδιαίτερα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είναι η Οικονομική και Νομισματική Ένωση, η οικονομική πολιτική στην Ευρωζώνη κ.λπ. (από τον πρόλογο του βιβλίου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)