Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Κτηνοτροφικές κατασκευές

Κτηνοτροφικές κατασκευές


Χωροταξία, περιβάλλον, βουστάσιια, χοιροστάσια, προβατοστάσια, θερμοκηπίου τύπου κατασκευές

Χ. Νικήτα - Μαρτζοπούλου

Εκδόσεις Γιαχούδη, 2006
438 σελ.
ISBN 960-7425-95-2, ISBN-13 978-960-7425-95-9, [Κυκλοφορεί]

[...]Οι πρωταρχικοί παράγοντες που καθορίζουν αποτελεσματικά την ανάπτυξη και αποδοτικότητα των παραγωγικών ζώων είναι ο γενότυπος, η διατροφή και το περιβάλλον στο οποίο διαβιούν. Το περιβάλλον είναι ο χώρος στον οποίο τα ζώα αναπτύσσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα. Η ρύθμιση και ο έλεγχος του εξαρτώνται άμεσα από τον τύπο της κατασκευής.
Οι κτηνοτροφικές κατασκευές, τομέας της Γεωπονικής Επιστήμης, έχουν σαν αντικείμενο τη διαπραγμάτευση όλων εκείνων των παραγόντων που, εκτός από τους γενετικούς και της διατροφής, συντελούν στη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας των ζώων. Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει την κατασκευή και τον εξοπλισμό κτηνοτροφικών κτιρίων με πλήρη ανταπόκριση στις φυσιολογικές ανάγκες των ζώων και ταυτόχρονη εξασφάλιση μιας οικονομικής λειτουργίας των κτηνοτροφικών μονάδων.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί προσπάθεια για τη δημιουργία διδακτικού βοηθήματος των φοιτητών του Τμήματος Γεωπονίας που διδάσκονται το μάθημα των Κτηνοτροφικών Κατασκευών. Ωστόσο θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο και σε όσους ασχολούνται με το σχετικό αντικείμενο. Περιλαμβάνει τη χωροταξική οργάνωση των κτηνοτροφικών μονάδων, τα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος των ζώων, μεθόδους ρύθμισης και ελέγχου του περιβάλλοντος και τέλος, ανάπτυξη των κατασκευαστικών στοιχείων καθώς και του εξοπλισμού των βουστασίων, χοιροστασίων και προβατοστασίων.
Χ. ΝΙκήτα -Μαρτζοπούλου Θεσσαλονίκη,
Φεβρουάριος 2006

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)