Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Προχωρημένη θερμοδυναμική

Προχωρημένη θερμοδυναμικήRowland S. Benson
επιμέλεια: Κωνσταντίνος Πάττας, Ζήσης Σαμάρας, Πελαγία Τσορμπατζή - Βουτσά

Εκδόσεις Γιαχούδη, 2002
310 σελ.
ISBN 960-7425-54-5, ISBN-13 978-960-7425-54-6, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 25,48

Μετά την έκδοση σε ελληνική μετάφραση του βιβλίου Θερμοδυναμική -Εισαγωγή στα Θεμελιώδη και στις Τεχνικές Εφαρμογές του συναδέλφου Hans Dieter Baehr, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε Μηχανικούς με ενδιαφέρον στην Μεταφορά Ενέργειας και στην Μετατροπή Ενέργειας, έγινε απαραίτητη η έκδοση σε ελληνική μετάφραση του ανά χείρας βιβλίου του αειμνήστου συναδέλφου Rowland Benson, το οποίο απευθύνεται επίσης σε Μηχανικούς και αποτελεί εμβάθυνση σε θέματα Προχωρημένης Θερμοδυναμικής.
Ειδικότερα, γίνεται εκτεταμένη ανάλυση στην ισορροπία και στην δυναμική των αντιδράσεων, κυρίως της καύσεως, καθ'6σον αυτή αποτελεί την σημαντικότερη Διεργασία στην λειτουργία των Θερμικών Μηχανών Εσωτερικής Καύσεως, αλλά και αεροστρόβιλων, λεβήτων, προωθητών πυραύλων και άλλων ενεργειακών εγκαταστάσεων, με στόχο αφενός την βέλτιστη αξιοποίηση της χημικής ενέργειας των καυσίμων, αφετέρου τον έλεγχο των προϊόντων της ατελούς καύσεως.
Η σημερινή ανάγκη ανάπτυξης και χρήσης συσκευών αντιρρύπανσης των καυσαερίων, περιοχή πρόκληση για τον Μηχανικό, απαιτεί την καλή γνώση της υποδομής της Θερμοδυναμικής, που πραγματεύεται το παρόν πόνημα, μεγάλο μέρος της ύλης του οποίου ήδη διδάσκεται κατά τις προπτυχιακές σπουδές των Μηχανολόγων Μηχανικών .
Κατά την μετάφραση έγινε προσπάθεια να είναι στο γίνεται αυτή πιο πιστή στο πρωτότυπο. Παρ'6λα αυτά υπάρχουν ορισμένες αποκλίσεις τόσο σε συμβολισμούς, στο και - κυρίως - στη βελτίωση υπολογισμού των θερμοχημικών δεδομένων, που στην ελληνική έκδοση στηρίζονται στους θερμοχημικούς πίνακες JANAF. Επίσης έχουν προστεθεί στο παράρτημα θερμοδυναμικές ιδιότητες νέων ενώσεων και στοιχείων, οι θερμότητες αντίδρασης και σταθερές νέων αντιδράσεων σε διάφορες θερμοκρασίες κ.ά.
Στην μεταφορά στην ελληνική υπήρξε σημαντική η προσφορά των κ. Μπορούν Γιεχασκιέλ και Κωνσταντίνου Πασπαλά, Διπλωματούχων Μηχανολόγων Μηχανικών, κυρίως στην ανάγνωση των δοκιμίων και στην επεξεργασία των παραδειγμάτων.
Από την θέση αυτή επιθυμούμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς την κ. Rita Benson, σύζυγο του συγγραφέως, για την άδεια μετάφρασης και ιδιαιτέρως διότι παραιτήθηκε των οικονομικών δικαιωμάτων της, προκειμένου το παρόν σύγγραμμα να χορηγείται δωρεάν στους δικαιούχους φοιτητές.
Θεσσαλονίκη, Μάρτιος 2002 Κων/νος Πάττας Ζήσης Σαμαράς
Πελαγία Τσορμπατζή-Βουτσά

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)