Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Δασικές κατασκευές και φυσικό περιβάλλον

Δασικές κατασκευές και φυσικό περιβάλλονΚοσμάς - Αριστοτέλης Γ. Δούκας

Εκδόσεις Γιαχούδη, 2004
408 σελ.
ISBN 960-7425-78-2, ISBN-13 978-960-7425-78-2, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 32,61

Όπως είναι γνωστό, αντικειμενικός σκοπός και στόχος της ζωής μας είναι η ποιότητα, λέξη που προέρχεται από την αρχαία ελληνική ποιότης (ποίος -τι λογής). Στην καθημερινή ζωή μας αντιλαμβανόμαστε ευκολότερα την ποιότητα από την απουσία της, παρά την ύπαρξη της αλλά η έννοια της ποιότητας δεν περιορίζεται μόνο στη ζωή, αλλά και στις κατασκευές. Ακόμη και στην Αρχαία Ελλάδα οι θεωρητικές επιστήμες δηλαδή η ποίηση και η φιλοσοφία δεν αναδείχθηκαν μόνες τους, αλλά σε συνδυασμό με την μελέτη, την έρευνα και τα επιτεύγ- ματα των θετικών επιστημών στον κατασκευαστικό τομέα.
Σήμερα η ποιότητα των κατασκευών σε σχέση και με το φυσικό περιβάλλον είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη και επιβίωση μιας σύγχρονης κοινωνίας. Η τεχνολογική ανάπτυξη στα χέρια του κατασκευαστή αποτελεί ένα όργανο για βελτίωση ή καταστροφή, ακύρωση ή ανάπτυξη της σχέσης ανθρώπου και φύσης. Ιδιαίτερα αυτό το δίλημμα είναι εμφανές στις περιπτώσεις που θυσιάζεται το φυσικό περιβάλλον για μια κατασκευή. 'Εχει γίνει πλέον συνείδηση στους πολίτες η άποψη ότι η φιλική στο περιβάλλον κατασκευή και το μέτρα αποκατάστασης "στοιχίζουν", μακροπρόθεσμα λιγότερο στο κοινωνικό σύνολο. Με το νόμο 1650/86, n πολιτεία μετά από οδηγίες της Ε.Ε" καθιέρωσε τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και σε έργα οδοποιίας.
Για τους παραπάνω λόγους στο σύγραμμα αυτό δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα εκτός από τον οικονομοτεχνικό παράγοντα, στην συμβατικότητα του έργου με το φυσικό περιβάλλον με μετρούμενα χαρακτηριστικά (κριτήρια) και στη σύνταξη Μ.Π.Ε. με πιστότητα και αντικειμενικότητα χωρίς γενικούς αφορισμούς. [...]
Ιανουάριος 2004
Κοσμάς-Αριστοτέλης Γ. Δούκας

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)