Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
H 8η συνήθεια

H 8η συνήθεια


Από την αποτελεσματικότητα στο μεγαλείο

Stephen R. Covey
μετάφραση: Νίκος Ρούσσος

Κλειδάριθμος, 2006
455 σελ.
ISBN 960-209-938-0, ISBN-13 978-960-209-938-4, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 33,00

Για τα άτομα και τις εταιρείες η αποτελεσματικότητα δεν αποτελεί επιλογή, αλλά προϋπόθεση επιβίωσης στο σύγχρονο κόσμο. Αλλά, για να ευημερούμε, να καινοτομούμε, να αριστεύουμε και να είμαστε ηγέτες σε μια περίοδο που ο Covey ονομάζει "Εποχή του Εργάτη της Γνώσης", δεν πρέπει να αρκεστούμε στην αποτελεσματικότητα. Πρέπει να προχωρήσουμε ακόμα παραπέρα. Η απαίτηση της σημερινής εποχής είναι το μεγαλείο. Για να το "κατακτήσουμε" όμως πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, να αποκτήσουμε μια νέα νοοτροπία, ένα νέο σύνολο δεξιοτήτων και εργαλείων. Με άλλα λόγια απαιτείται μια ολοκαίνουργια συνήθεια. Εφαρμόζοντας τις αρχές ηγεσίας που προτείνει ο Covey εξασφαλίζουμε το δρόμο προς την επιτυχία.
Στο βιβλίο περιγράφεται με μοναδική διεισδυτικότητα πώς συμβιβάζονται ή επιλύονται συνήθεις "συγκρούσεις", όπως οι ακόλουθες:
- Οι άνθρωποι επιθυμούν τη γαλήνη και τις καλές σχέσεις, αλλά θέλουν να διατηρήσουν παράλληλα τον τρόπο ζωής και τις συνήθειές τους.
- Οι σχέσεις βασίζονται στην εμπιστοσύνη, αλλά οι περισσότεροι σκέφτονται περισσότερο με βάση το "εγώ" -οι επιθυμίες μου, οι ανάγκες μου, τα δικαιώματά μου.
- Η διοίκηση ζητά περισσότερα με αντάλλαγμα λιγότερα. Οι υπάλληλοι, από τη μεριά τους, θέλουν μεγαλύτερο όφελος με αντάλλαγμα λιγότερο χρόνο και λιγότερη προσπάθεια.
- Οι επιχειρήσεις λειτουργούν με βάση τους οικονομικούς κανόνες της αγοράς. Οι οργανισμοί λειτουργούν με βάση τους κανόνες της κουλτούρας του χώρου εργασίας.
- Η κοινωνία λειτουργεί σύμφωνα με τις κυρίαρχες κοινωνικές αξίες, αλλά πρέπει να υποστεί τις συνέπειες της απαραβίαστης λειτουργίας των φυσικών νόμων και αρχών.
Το βιβλίο του Covey θα μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας και το σκοπό μας στη ζωή, τις εταιρείες στις οποίες εργαζόμαστε και την ανθρωπότητα. "Η 8η Συνήθεια" μας δείχνει το δρόμο προς το μεγαλείο...

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)