Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Εγκυκλοπαίδεια του Ποντιακού ελληνισμού

Εγκυκλοπαίδεια του Ποντιακού ελληνισμού


Ιστορία - Λαογραφία - Πολιτισμός: Αβάζα - Αντζαρία

Συλλογικό έργο
επιμέλεια: Θανάσης Γεωργιάδης, Πάνος Καϊσίδης, Δουκαίνη Μπαχαράκη, Στάθης Πελαγίδης, Θωμάς Σαββίδης, Βασίλειος Ταρνανίδης, Λία Τσακτσίρα

Μαλλιάρης Παιδεία
Έθνος
2006
447 σελ.
ISBN 960-457-005-6, ISBN-13 978-960-457-005-8, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 3,05

Η "Εγκυκλοπαίδεια του Ποντιακού Ελληνισμού" είναι ένα πολύτομο έργο, που έχει τα γενικά γνωρίσματα μιας τυπικής εγκυκλοπαίδειας· διάταξη των θεμάτων κατά αλφαβητική σειρά και όχι κατά κατηγορίες, πληροφοριακό, κατά κύριο λόγο, περιεχόμενο των λημμάτων, διαχρονική και περιεκτική παρουσίαση κάθε θέματος, προσπάθεια να καλυφθούν, με τον πλούτο των λημμάτων, όλοι οι τομείς του επιστητού, όσο αυτό είναι δυνατό, κτλ.

Το έργο, όμως, έχει μια ιδιαιτερότητα, που το κάνει να ξεχωρίζει από τις άλλες γενικές εγκυκλοπαίδειες· η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο γεγονός ότι τα πλαίσια, μέσα στα οποία εντάσσονται τα περιεχόμενα θέματα, καθορίζονται από έναν γενικό άξονα, που μπορεί να οριστεί ως "Ελληνικός Πόντος". Είναι λοιπόν μια ειδική εγκυκλοπαίδεια κατά το περιεχόμενό της και είναι η μοναδική στο είδος της. Στόχος μας είναι να αποτελέσει το έργο ένα "πανόραμα" του Ποντιακού Ελληνισμού, στην ευρύτερη δυνατή έννοιά του, και μια πηγή γνώσεων σχετικών με τον Πόντο.

(από το εισαγωγικό σημείωμα της Σύνταξης)

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού από την Ελληνική Βουλή, το 1994, αλλά και όλα τα νεότερα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά την περίοδο που μεσολάβησε από την πρώτη έκδοση του έργου, μας οδήγησαν στην απόφαση να το επανεκδώσουμε και να εμπλουτίσουμε την ύλη του με περίπου 2.000 νέα λήμματα και 3.000 φωτογραφίες. [...]

(από το σημείωμα του εκδότη Αντώνη Μαλλιάρη)

Το έργο περιλαμβάνει αναφορές στην Ιστορία, λαογραφία, γεωγραφία, μουσική, χλωρίδα, λογοτεχνία-γλώσσα, τέχνες, θρησκεία, καθώς και σε άλλα θέματα (βιογραφίες Ποντίων που έχουν διαπρέψει σε διάφορους τομείς).

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)