Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ελληνικοί πέτρινοι φάροι

Ελληνικοί πέτρινοι φάροιΓήσης Παπαγεωργίου

Άμμος, 2006
237 σελ.
ISBN 960-202-293-0, ISBN-13 978-960-202-293-1, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 61,15

Πριν δέκα χρόνια η πρώτη έκδοση του βιβλίου "Ελληνικοί πέτρινοι φάροι" αγαπήθηκε τόσο από το κοινό ώστε σύντομα εξαντλήθηκε. Οι λάτρεις των φάρων αποδείχθηκαν πολυπληθείς, αλλά και με ποίκιλες προσεγγίσεις του αντικειμένου και συνέβαλαν στο διάστημα αυτό στη συλλογή πρόσθετου υλικού.
Δέκα χρόνια μετά, με τα πρόσθετα στοιχεία που συλλέχθηκαν από διάσπαρτα αρχεία, ακολουθεί η νέα βελτιωμένη και εμπλουτισμένη έκδοση. Ανάμεσα στ' άλλα προστέθηκαν και δύο νέα κεφάλαια που περιέχουν την εξέλιξη και την ιστορία των φάρων ανά τον κόσμο. Επιπλέον, το σύνολο των επιτηρούμενων φάρων, από τους Οθωνούς του Ιονίου έως το Καστελλόριζο, είναι ταξινομημένο σε σειρά ακτογραμμής (σύμφωνα με τους επίσημους παλαιούς και σύγχρονους φαροδείκτες) και ο καθένας συνοδεύεται από την ιστορία του και τα στοιχεία της ταυτότητάς του.
Η νέα έκδοση παραμένει η μοναδική καταγραφή τόσο των ελληνικών πέτρινων επιτηρούμενων φάρων όσο και της ιστορίας και της εξέλιξης του Ελληνικού φαρικού δικτύου. Η εικαστική καταγραφή (με σκίτσα, σχέδια και ακουαρέλες) αποδίδει όλα τα κτίρια φάρων με φαροφύλακες, στην αρχική τους μορφή, πριν από την καταστροφή τους στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου και την στη συνέχεια εγκατάλειψή τους εξαιτίας της αυτοματοποίησης. Στην έκδοση περιλαμβάνεται και σπάνιο αρχειακό υλικό (σχέδια, φωτογραφίες και έγγραφα) από τη μοναδική συλλογή του συγγραφέα.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)