Η ερμηνευτική του φόνου

Η ερμηνευτική του φόνου


Ένα αίνιγμα για τον Φρόιντ

Τζεντ Ρούμπενφελντ
μετάφραση: Χριστιάννα Ελ. Σακελλαροπούλου

Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2006
510 σελ.
ISBN 960-14-1372-3, ISBN-13 978-960-14-1372-3, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 19,87

Mια καυτή καλοκαιρινή νύχτα του 1909, ο Ζίγκμουντ Φρόιντ αποβιβάζεται στη Νέα Υόρκη μαζί με τον ανταγωνιστή του, Καρλ Γιουνγκ. Aνάμεσα σε όσους τον υποδέχονται είναι κι ο δόκτωρ Στράτχαμ Γιάνγκερ, ταλαντούχος γιατρός κι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του. Κι έτσι αρχίζει η μοναδική επίσκεψη του πατέρα της ψυχανάλυσης στην Αμερική.
Το πρωί μετά την άφιξη του Φρόιντ, σ’ ένα ρετιρέ της πόλης, μια πανέμορφη νεαρή γυναίκα βρίσκεται δολοφονημένη. Την επομένη, η ατίθαση κληρονόμος Νόρα Άκτον μετά βίας γλιτώνει από το να γίνει το δεύτερο θύμα του δολοφόνου.
Ενώνοντας τις δυνάμεις του με το δήμαρχο, τον εκκεντρικό ιατροδικαστή της πόλης και το νεαρό αστυνομικό επιθεωρητή Τζίμι Λίτλμορ, ο Γιάνγκερ συμμετέχει σε μια έρευνα που αποκαλύπτει τη διχασμένη ψυχή μιας μητρόπολης στο κατώφλι μιας βίαιης νέας εποχής.
Η "Ερμηνευτική του φόνου" είναι ένα απολαυστικό βιβλίο με περίτεχνη, καλοϋφασμένη πλοκή γεμάτη αναπάντεχες εκπλήξεις, επιδέξιες ανατροπές και συναρπαστικές ιδέες, και σηματοδοτεί την εμφάνιση ενός εξαιρετικού νέου συγγραφέα.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Πέτρος Μαρτινίδης, Ντετέκτιβ δρ. Φρόιντ, "The Athens Review of Books", τχ. 1, Νοέμβριος 2009
Πέτρος Μαρτινίδης, Η ερμηνευτική του φόνου, Περιοδικό "Σύναψις", τχ. 13, Απρίλιος Μάιος Ιούνιος 2009
Στέφανος Ξένος, «Ένα αίνιγμα για τον Φρόιντ», www.diavasame.gr, Μάιος 2008