Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Θεωρία μεγέθυνσης

Θεωρία μεγέθυνσης


Μια αναλυτική παρουσίαση

Ρόμπερτ Σόλοου
μετάφραση: Αναστασία Λίτινα
επιμέλεια: Θεόδωρος Παλυβός

Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας, 2006
364 σελ.
ISBN 960-8396-33-6, ISBN-13 978-960-8396-33-3, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 25,24

Η ελληνική μετάφραση της δεύτερης αγγλικής έκδοσης ενός κλασικού συγγράμματος της βιβλιογραφίας των οικονομικών επιστημών, που πρωτοδημοσιεύθηκε το 1970, ευελπιστεί να φέρει το ελληνικό αναγνωστικό κοινό σε άμεση επαφή με τη σκέψη του μεγάλου στοχαστή. Το βιβλίο ξεκινάει με την ομιλία του συγγραφέα για την αποδοχή του βραβείου Νόμπελ με τίτλο «Η θεωρία της οικονομικής μεγέθυνσης και η μετεξέλιξή της», και ακολουθούν τα έξι αρχικά κεφάλαια της πρώτης έκδοσης. Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι, ακόμη και σήμερα, αυτά τα πρώτα κεφάλαια συνοψίζουν με τον καλύτερο τρόπο τη βασική θεωρία της μεγέθυνσης. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου ο συγγραφέας ασχολείται με το σχετικά πρόσφατο κύμα έρευνας, το οποίο συχνά αναφέρεται ως «η νέα ενδογενής θεωρία της μεγέθυνσης». Ως γέφυρα ανάμεσα στα παλιά και τα έξι νέα κεφάλαια ο Solow παραθέτει ένα δοκίμιο με τον τίτλο «Ιντερμέτζο», στο οποίο μιλά γι’ αυτή τη μετάβαση. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με την παράθεση μερικών μαθημάτων που απορρέουν από τη νέα θεωρία της μεγέθυνσης και την επισήμανση των κενών που πρέπει να καλυφθούν από τη μετέπειτα έρευνα.
Ένα σημαντικό ανάγνωσμα για τη μακροοικονομία και τη θεωρία μεγέθυνσης για τους φοιτητές τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών. Κανένα άλλο βιβλίο δεν παρέχει μία τόσο σφαιρική θεώρηση του πεδίου της μεγέθυνσης και της εξέλιξής του.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)