Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Κωνσταντίνος Ευσταθίου Παπακωνσταντίνου (1907-1989)

Κωνσταντίνος Ευσταθίου Παπακωνσταντίνου (1907-1989)


Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων: Πολιτικός αρετής και ήθους

Ιωάννης Μ. Βαρβιτσιώτης

Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής
2003
63 σελ.
ISBN 960-08-0289-0, ISBN-13 978-960-08-0289-4, [Εξαντλημένο]

Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής τιμά με την έκδοση αυτή τη μνήμη και την προσφορά στο δημόσιο βίο της χώρας του αείμνηστου Κορίνθιου πολιτικού, Κωνσταντίνου Ευστ. Παπακωνσταντίνου. Έχει δε προγραμματίσει να εκδώσει λίαν προσεχώς εκτενή βιογραφία του.

Ο Κ. Ε. Παπακωνσταντίνου με τη δημιουργική του παρουσία σφράγισε επί τέσσερις δεκαετίες (από το 1946 μέχρι το 1985) την πολιτική μας ζωή και κυριάρχησε με το ήθος του, το ακέραιο του χαρακτήρος του, την ευπρέπεια, την εντιμότητα και τη βαθιά γνώση του.

Βουλευτής Αργολιδοκορινθίας αρχικά, Κορινθίας στη συνέχεια μετά το χωρισμό των δύο Νομών και Επικρατείας στο τέλος. Υπουργός σε κρίσιμους τομείς και Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως, υπήρξε στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Τσαλδάρη, του Αλ. Παπάγου του Παναγ. Κανελλόπουλου και κυρίως του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τίμησε όλα τα ύπατα αξιώματα, τα οποία κατά καιρούς του ανατέθηκαν.

Ως πρώτος Πρόεδρος της Βουλής μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, συνέδεσε το όνομά του με την σύνταξη του Συντάγματος του 1975, το οποίο έχει από όλες τις πλευρές τονισθεί ότι υπήρξε το καλύτερο σύνταγμα που είχε ποτέ ο τόπος.

Η πρωτοβουλία του Σωματείου Μνήμης "Κ. Ε. Παπακωνσταντίνου" σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων να τιμήσουν τη μνήμη του με την ανέγερση της προτομής του στον προ του Δικαστικού μεγάρου της Πρωτεύουσας του νομού χώρο, έδωσε την ευκαιρία στο σύνολο του πολιτικού κόσμου και στους απλούς πολίτες της ευρύτερης περιοχής να εκφράσουν το σεβασμό τους προς τον πολιτικό και άνθρωπο, που έταξε στον εαυτό του τη βαριά ευθύνη "να φυλάξει Θερμοπύλες" και με το ήθος του, την σωφροσύνη του και την ευρύτητα της σκέψεώς του, εξακολουθεί να φωτίζει και να καθοδηγεί τα βήματα της νεώτερης γενιάς των πολιτικών -του σήμερα και του αύριο.

Αυτό το σκοπό ελπίζουμε να υπηρετήσουμε με αυτή την αφιερωματική έκδοση και μαζί με τις ευχαριστίες προς τους συνεργάτες που εργάστηκαν για την υλοποίησή της, μου δίδεται η ευκαιρία να εκφράσω τα προσωπικά μου αισθήματα για τον μεγάλο πολιτικό, τον μεγάλο Έλληνα. Αισθήματα αγάπης για την φιλία με την οποία με τίμησε, αλλά και σεβασμού για το πολύπλευρο έργο του και το αδαμάντινο ήθος του.

(από τον πρόλογο του Προέδρου του ΙΔΚΚ, κ. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)