Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Το έπος των αθανάτων

Το έπος των αθανάτωνΣπήλιος Φ. Σπηλιώτης

Κυβέλη, 2007
335 σελ.
ISBN 978-960-6630-32-3, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 13,75

"Ένα από τα πρωταρχικά όνειρα των ανθρώπων, από τα αρχέγονα έως και τα σημερινά χρόνια, όπως περιγράφεται αλλά και διαγράφεται - σαφώς - μέσα από τις μυθολογικές παραδόσεις όλων των λαών της γης, ήταν η αιώνια νεότητα και η σωματική αθανασία. Ήταν και είναι, ένα πανανθρώπινο αίτημα από την αυγή της εμφάνισης των ανθρώπων επάνω στη γη έως και τα σημερινά χρόνια. Οι πρώτοι φιλόσοφοι-οραματιστές της ανθρωπότητας αλλά και της κατάκτησης της σωματικής αθανασίας προσέβλεπαν -μέσω αυτής της θεωρίας, αλλά και της πρακτικής εφαρμογής της - σ' ένα μέλλον για την ανθρωπότητα που θα μετέτρεπε την κάθε κοινωνία των ανθρώπων, σε μια ιδανική πολιτεία που, με την σειρά της, θα έδινε την θέση της σε έναν νέο πολιτισμό, τον πολιτισμό των αθανάτων. Ειρήνη, νεότητα, υγεία, μακροζωία και σωματική αθανασία θα ήταν καθημερινή πραγματικότητα ώστε η ανθρωπότητα να ζούσε χωρίς ασθένειες, χωρίς πολέμους, χωρίς τα γηρατειά και χωρίς τον θάνατο."
Ο συγγραφέας μας προσκαλεί "σε ένα φανταστικό αλλά συνάμα και αληθινό ταξίδι, μέσα από τις μυθολογίες, τις διηγήσεις και τις παραδόσεις των ανθρώπων για να γνωρίσουμε της προσπάθειες υπέρ-ανθρώπων να αντιταχθούν σε όσα εμπόδια βρήκαν μπροστά τους για να κατακτήσουν την απεριόριστη σωματική τους ύπαρξη.
Η σωματική αθανασία δεν είναι κάποιο τελικό αποτέλεσμα που θα κερδίσουμε μετά από κάποια άσκηση ή το άγγιγμα κάποιου δασκάλου της αθανασίας, είναι ένας καθημερινός δύσκολος τρόπος ζωής που περιλαμβάνει ασκήσεις, ριζική αλλαγή τρόπου ζωής και το κυριότερο, αλλαγή της ανθρώπινης νοοτροπίας που έχουμε κληρονομήσει τα τελευταία 10000 με 12000 χρόνια."
Μια ιστορική αναδρομή των προσπαθειών που έχουν κάνει οι άνθρωποι για να κατακτήσουν την μακροζωία, την νεότητα και την σωματική αθανασία, σε μια διαδρομή χιλιάδων χρόνων από την προϊστορία έως τα σημερινά χρόνια, αποτελεί αφορμή για ποικίλους συλλογισμούς...

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)