Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Κατασκευή. Ο Τάτλιν και ο κύκλος του

Κατασκευή. Ο Τάτλιν και ο κύκλος τουΜιλτιάδης Παπανικολάου, Lutz Becker, Martin Hammer, Christina Lodder, Magdalena Dabrowski, Norbert Lynton, Boris Groys, Aleksandr Lavrentiev, Noemi Smolik, Selim O. Khan - Magomedov, Paul Overy
μετάφραση: Ben Barkow, Brian Chadwick, Martin Chalmers
επιμέλεια: Lutz Becker, Μιλτιάδης Παπανικολάου, Σωτηρία Γκρεκ, Γιάννης Μπόλης, Συραγώ Τσιάρα, Paul McAlinden

Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, 2001
394 σελ.
ISBN 960-86806-4-6, ISBN-13 978-960-86806-4-7, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 40,00

Η απόκτηση της Συλλογής Κωστάκη, μιας μοναδικής συλλογής με έργα του ρωσικού μοντερνισμού της περιόδου 1910-1930, είναι πιστεύω, η πιο σημαντική απόφαση που έχει ληφθεί τις τελευταίες δεκαετίες για τα εικαστικά πράγματα της χώρας. Η Συλλογή Κωστάκη εμπλουτίζει το πολιτιστικό απόθεμα της χώρας κατά τρόπο καθοριστικό, καθώς αποτελεί μια συγκροτημένη συλλογή, με σαφή φυσιογνωμία, η οποία συνδέεται εμμέσως με τη χώρα μας, λόγω καταγωγής του Γεωργίου Κωστάκη, του ανθρώπου που είχε την έμπνευση και τη πρόνοια να συγκροτήσει αυτή τη συλλογή. Η βούληση άλλωστε του ίδιου του συλλέκτη, που με τόση οξυδέρκεια και διορατικότητα συγκέντρωσε τα έργα, ήταν η συλλογή να μείνει για πάντα στην Ελλάδα και να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και έρευνας του νεότερου ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Ο δρόμος για την απόκτηση της συλλογής δεν ήταν εύκολος. Χρειάστηκαν επίπονες, μακροχρόνιες και συντονισμένες προσπάθειες πολλών ανθρώπων, προκειμένου να περιέλθει στην κυριότητα του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και να εγκατασταθεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, ώστε να έχουμε σήμερα το προνόμιο να απολαμβάνουμε μία από τις σπουδαιότερες εικαστικές συλλογές του 200ύ αιώνα, η οποία έχει όχι μόνο εικαστική και εκπαιδευτική σημασία, αλλά και τεράστιο ερευνητικό ενδιαφέρον .Πιστεύω ότι η επιλογή μου να εγκατασταθεί η Συλλογή Κωστάκη στη Θεσσαλονίκη, έχει πια δικαιωθεί.
Θα ήθελα να χαιρετήσω την έκθεση Κατασκευή. Ο Τάτλιν και ο Κύκλος του, που φιλοδοξεί να αποτυπώσει όχι μόνο τη δημιουργία του Τάτλιν, ενός από τους σημαντικότερους Ρώσους δημιουργούς του 20ού αιώνα, αλλά και το έργο άλλων Ρώσων καλλιτεχνών, που τα χρόνια μετά την οκτωβριανή Επανάσταση, προσπάθησαν να επαναπροσδιορίσουν την έννοια της τέχνης και του ρόλου του καλλιτέχνη μέσα στην κοινωνία, να πειραματιστούν πάνω σε νέες μορφές και να κατακτήσουν την ουτοπία και το καινούργιο. Ταυτόχρονα θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση και τη χαρά μου γιατί η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας του Κ.Μ.Σ.Τ. με μεγάλα μουσεία και σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές της Ευρώπης και της Αμερικής ελπίζοντας σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)