Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Παιδαγωγική του παιχνιδιού

Παιδαγωγική του παιχνιδιού


Εισαγωγή

Συμεών Π. Κωνσταντόπουλος
επιμέλεια σειράς: Δ. Χατζηδήμου, Ε. Ταρατόρη

Κυριακίδη Αφοί, 2007
310 σελ.
ISBN 978-960-343-949-3, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 24,20

Η σειρά «Καινοτομίες στην Εκπαίδευση» αποβλέπει να συμβάλει στη σθεναρή περιχάραξη του εκπαιδευτικού έργου και της διδακτικής πράξης των υποψήφιων και των υπηρετούντων διδασκόντων με δημοσιεύσεις σχετικές με την πραγμάτωση καινοτόμων θεμάτων. Η σειρά απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται με τα εκπαιδευτικά δρώμενα.

Γονείς και παιδαγωγοί θα πρέπει να αφήνουν στα παιδιά αρκετό χρόνο για να παίζουν, να κάνουν πράξη τις ιδέες τους, τη φαντασία τους, την επιθετικότητα τους. Τα μικρά παιδιά θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τις ποικίλες καταστάσεις που προσφέρει το παιχνίδι, να αλληλεπιδράσουν με τους συνομηλίκους τους και με άλλα παιδιά, να επικοινωνήσουν και να βιώσουν τη χαρά της ζωής. Οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι η μετάθεση του παιχνιδιού για μια μεταγενέστερη φάση της ζωής του παιδιού συνιστά μεγάλου βαθμού ατόπημα. Η μετάθεση του παιχνιδιού στο μέλλον σημαίνει ότι στερούμε από τα παιδιά τις ευκαιρίες να αισθανθούν μέσα από το παιχνίδι τη χαρά της ζωής και κινδυνεύουμε έτσι τα παιδιά αυτά να μη μπορούν αργότερα, (και αλίμονο μας), να νιώσουν τη χαρά αυτή. Μια τέτοια προοπτική θα είχε πολύ σοβαρές επιπτώσεις πάνω στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού. Εάν μέλημα μας είναι να διαμορφώσουμε υγιείς χαρακτήρες, οφείλουμε να δώσουμε προτεραιότητα, τόσο ως κοινωνία όσο και ως παιδαγωγοί και γονείς, στο παιχνίδι. Το παρόν βιβλίο δίνει απαντήσεις σε τέτοιου είδους ερωτήματα.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)