Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ασκήσεις στα συστήματα αυτόματου ελέγχου

Ασκήσεις στα συστήματα αυτόματου ελέγχουΠαντελής Β. Μαλατέστας

Τζιόλα, 2007
443 σελ.
ISBN 978-960-418-139-1, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 25,14

Το βιβλίο αυτό μαζί με τον αντίστοιχο 1ο τόμο, μέσα από 12 κεφάλαια, καλύπτουν πλέον ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων στον κλασικό και το μοντέρνο έλεγχο, συστημάτων συνεχούς χρόνου.

Η επιλογή των ασκήσεων και ο τρόπος επίλυσης τους, έγινε με στόχο τη βαθύτερη κατανόηση και εμπέδωση των βασικών αρχών της επιστήμης του αυτομάτου ελέγχου. Ο 2ος τόμος περιλαμβάνει πέντε κεφάλαια, ενώ η αρίθμηση των κεφαλαίων στον τόμο αυτό, αποτελεί συνέχεια του 1ου τόμου.
Πιο συγκεκριμένα:
- Το 8ο κεφάλαιο αναφέρεται στην αντιστάθμιση των συστημάτων με κλασικές μεθόδους, με βάση το γεωμετρικό τόπο ριζών και την απόκριση συχνότητας (διαγράμματα Bode, Nichols). Δηλαδή, αντιστάθμιση συστημάτων με δίκτυα καθυστέρησης και προήγησης φάσης καθώς και με συνδυασμό αυτών (καθυστέρησης-προήγησης φάσης) και γενικότερα με ΡΙD ελεγκτές.

- Το 9o κεφάλαιο, ασχολείται με τη μοντελοποίηση και την ανάλυση των συστημάτων στο χώρο κατάστασης. Αναλύει και εξετάζει, τις διάφορες ισοδύναμες μορφές παράστασης, την ελεγξιμότητα, την παρατηρησιμότητα, διάφορα είδη αποκρίσεων, τους φυσικούς ρυθμούς, το διαχωρισμό σε ελέγξιμο/παρατηρήσιμο και σε μη ελέγξιμο/παρατηρήσιμο υποσυστήματα, κ.λ.π..

- Το 10o κεφάλαιο, ασχολείται με τα μη γραμμικά συστήματα. Πιο συγκεκριμένα, ασχολείται με τη μοντελοποίηση μη γραμμικών στοιχείων με βάση τις συναρτήσεις περιγραφής, τη διερεύνηση της ύπαρξης και τους είδους της ευστάθειας οριακών κύκλων. Ασχολείται επίσης με την ανάλυση στο επίπεδο φάσης με βάση τις ισοκλινείς γραμμές, καθώς και διερεύνηση της ευστάθειας γραμμικών και μη γραμμικών συστημάτων με τις μεθόδους Liapunov.

- Το 11o κεφάλαιο, ασχολείται με ειδικές μορφές παράστασης πολύ μεταβλητών γραμμικών συστημάτων, την αντιστάθμιση στο πεδίο του χρόνου με ανατροφοδότηση των μεταβλητών κατάστασης, εκτιμητές κατάστασης κ.λ.π..

- Τέλος, το 12o κεφάλαιο ασχολείται με τη βελτιστοποίηση των γραμμικών συστημάτων, μέσω καταλλήλων δεικτών λειτουργικής απόδοσης.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)