Βιβλίο
Οι Ρουμάνοι: Ιστορία και πολιτισμός
The Romanians: History and Civilization

Φλορίν Μαρινέσκου
Αθήνα
Ιωλκός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 350
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-426-452-0
Θέματα Παγκόσμιας και Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού 5
Σημειώσεις: Η δεύτερη σελίδα τίτλου και ο πίνακας περιεχόμενων δίνονται και στην αγγλική γλώσσα.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 03-01-2011)
Περίληψη:

Το παρόν έργο του ιστορικού Φλορίν Μαρινέσκου, φέρνει σε στενή επαφή και γνωριμία το ελληνικό αναγνωστικό κοινό με την ιστορική πορεία του πολυπληθέστερου βαλκανικού λαού και του γεωγραφικού χώρου που αυτός κατοικεί, από τα βάθη των προϊστορικών χρόνων μέχρι τις μέρες μας. Εκτός από τα πλούσια πολιτικοστρατιωτικά γεγονότα, εξετάζεται και ένα ευρύτατο φάσμα πτυχών των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του ρουμανικού λαού σε τομείς όπως η λογοτεχνία, η γλυπτική, οι λαϊκές τέχνες, η αρχιτεκτονική κ.ο.κ. Καλύπτεται επίσης, με ειδική ένθετη μελέτη του ελληνιστή ιερέα Ηλία Φρατσέα, η πορεία και η δράση της ρουμανικής ορθόδοξης Εκκλησίας από την εισαγωγή του Χριστιανισμού στα τότε δακικά εδάφη μέχρι και την πρόσφατη μετακομμουνιστική εποχή.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται φυσικά στις πολυποίκιλες σχέσεις του ελληνικού έθνους με τη Ρουμανία και τον πληθυσμό της, με αποκορύφωμα την περίοδο διακυβέρνησης των δύο Ηγεμονιών (Βλαχίας και Μολδαβίας) από την τάξη των Φαναριωτών. Η έντονη εκπαιδευτική και εκδοτική δράση των Ελλήνων κυρίως την εποχή του Διαφωτισμού, με επίκεντρο τις δύο Ηγεμονικές Ακαδημίες στο Βουκουρέστι και στο Ιάσιο παρουσιάζονται και αυτές μέσα στις σελίδες του έργου.

Η έκδοση διαθέτει αναλυτικότατο χρονολόγιο και συμπληρώνεται με ξενόγλωσση και ελληνόγλωσση βιβλιογραφία καθώς και με πλούσια ασπρόμαυρη και έγχρωμη εικονογράφηση.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Γιώργος ΓάσιαςΡουμανία, δίχως πάθος και μεροληψία…"Η Εποχή"2626/4/2008
"Βιτρίνα"Ένα σημαντικό κομμάτι ΙστορίαςΠεριοδικό "Index"19Φεβρουάριος 2008