Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η ένωση (όχι σύνθεση) με τους Μονοφυσίτες

Η ένωση (όχι σύνθεση) με τους ΜονοφυσίτεςΠαναγιώτης Ι. Μπούμης

Αρμός, 2007
145 σελ.
ISBN 978-960-527-406-1, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 10,20

Σ' αυτό το βιβλίο περιλαμβάνονται άρθρα πού γράφτηκαν με αφορμή ορισμένες άστοχες θεολογικές θέσεις ή αδόκιμες εκφράσεις σχετικά με το θέμα των δύο φύσεων του Ιησού Χριστού, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας σε θεολογικά περιοδικά, όπως «Θεολογία» και «Κοινωνία». Από τα εν λόγω άρθρα το μεν πρώτο δημοσιεύθηκε κατ' αρχάς στο επιστημονικό περιοδικό «Θεολογία» (τόμ. 77 (2006) 265 εξ.) και το δεύτερο στον «Ορθόδοξο Τύπο» (13-7-2007 εξ.).

Εν συνεχεία η συλλογή αυτή περιέχει και ένα εκτενέστερο άρθρο, το οποίο προέκυψε κατά τη συγγραφή των ανωτέρω αναφερομένων άρθρων εξ αιτίας της επισημάνσεως σε διάφορα βιβλία, άρθρα ή εκδόσεις εσφαλμένων ερμηνειών ή διατυπώσεων ή διαφόρων ασαφειών, αντιφάσεων και αντιθέσεων.
Σ' αυτό το εκτενέστερο άρθρο αναγκαστήκαμε και συγχρόνως θεωρήσαμε σκόπιμο να παραθέσουμε και ορισμένα βασικά χωρία της Αγ. Γραφής ως και αποσπάσματα από αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων, ως και του έργου του Αγ. Ιωάννου του Δαμασκηνού «Έκδοσις ακριβής της ορθοδόξου πίστεως». Αυτά τα παραθέματα, κατά τη γνώμη μας, μπορούν να αποτελέσουν και τις βάσεις συνεννοήσεως και ενότητας μεταξύ των Ορθοδόξων, καθώς και της ενώσεως (όχι συνθέσεως ή συγκράσεως) Ορθοδόξων και Μονοφυσιτών. Συμπληρώνουμε δε το άρθρο αυτό με τον απαραίτητο σχολιασμό των παρατιθεμένων επισημάνσεων εν συνδυασμω και με τα παρατιθέμενα βασικά θεολογικά κείμενα. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)