Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ο Γκρέκο με τα μάτια των παιδιών

Ο Γκρέκο με τα μάτια των παιδιών


Μια πρώτη μύηση στο έργο του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου

Σοφία Γιαλουράκη, Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Ωρίων, 2007
48 σελ.
ISBN 978-960-8288-50-8, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 12,74

Σήμερα, που ο Γκρέκο, αναμφισβήτητα πια, θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους όλων των εποχών και είναι στην επικαιρότητα με πολλές αφορμές, είναι ευκαιρία να έρθουν τα παιδιά από τη μικρή ηλικία σε επαφή με τη ζωή, την προσωπικότητα και το έργο του, μέσα από ένα βιβλίο κατάλληλα σχεδιασμένο γι' αυτό το σκοπό!

Με το βιβλίο "Ο Γκρέκο με τα μάτια των παιδιών" μέσα από το παραμύθι "Στο μυστικό κόσμο του ζωγράφου, μια γάτα καπετάνισσα", το θεατρικό έργο "Ταξιδεύοντας με το Γκρέκο" και τις "Δραστηριότητες" με δέκα από τα σημαντικότερα έργα της Ιταλικής και Ισπανικής του περιόδου, τα παιδιά 5 - 11 ετών θα μυηθούν στον κόσμο του βιωματικά.

Το παραμύθι και το θεατρικό έργο είναι έτσι γραμμένα ώστε ακόμη και τα μικρά παιδιά να αντλούν γνώσεις και πληροφορίες αβίαστα. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες διευκρινίσεις ή περισσότερες κριτικές αναλύσεις. Ακόμη και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου ή των μικρών τάξεων του Δημοτικού, αν παίξουν το θεατρικό και διαβάσουν ή ακούσουν κάποιον να τους διαβάζει το παραμύθι, θα γνωρίζουν ήδη πολλά για τη ζωή και το έργο του Γκρέκο.

Στις δραστηριότητες με τους πίνακες το παιδί αφήνεται να εκφραστεί ελεύθερα με στόχο να κατέβουν οι πίνακες από τις προθήκες των μουσείων και να γίνουν οικείοι στα παιδιά. Να παίξουν μαζί τους, να τους παρατηρήσουν λεπτομερειακά, να τους "δουν" με τα δικά τους μάτια. Άλλες δραστηριότητες είναι για μεγαλύτερα παιδιά κι άλλες για μικρότερα, όλες μπορούν να γίνουν στο σπίτι ή στο σχολείο, άλλες έχουν συγκεκριμένες απαντήσεις, άλλες είναι ανοικτές, δηλαδή δεν υπάρχει σωστό και λάθος, αλλά το κάθε παιδί έχει τη δική του άποψη.

Η Τέχνη ταιριάζει στον κόσμο των παιδιών, αρκεί να τους δοθεί σωστά και με τρόπο που να μπορούν να την προσλάβουν με τα δικά τους μάτια. Στο σύγχρονο σχολείο η "Συναισθηματική Αγωγή" έχει πια πάρει τη θέση που της αξίζει. Τα έργα τέχνης είναι οι καλύτεροι "δάσκαλοι" στο να αποκτήσουν τα παιδιά αυτογνωσία και να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους ουσιαστικά.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Σταυρούλα Τσούπρου, Παραμύθια και ζωγραφική, "Η Αυγή", 26.4.2008
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)