Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Θράκη: Δέλτα Έβρου: Πομακοχώρια: Ξάνθη: Ροδόπη: Έβρος

Θράκη: Δέλτα Έβρου: Πομακοχώρια: Ξάνθη: Ροδόπη: Έβρος


Με αυτοκίνητο· με τα πόδια· με 4x4 και μοτοσυκλέτα· χωρίς μυστικά

Γιάννης Ντρενογιάννης, Μήτσος Ν. Μανιάτης, Όλγα Χαραμή, Αντώνης Π. Καλογήρου, Λεωνίδας Κονδύλης
επιμέλεια: Βάλυ Βαϊμάκη, Όλγα Χαραμή, Μάριος Θεοδωρακάκης, Γιώργος Μπάλγκας
επιμέλεια σειράς: Γιάννης Ντρενογιάννης
φωτογράφιση: Γιάννης Ντρενογιάννης, Γιώργος Δέτσης, Αντώνης Π. Καλογήρου, Κλαίρη Μουσταφέλλου, Λεωνίδας Τηνιακός

Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε., 2007
161 σελ.
[Εξαντλημένο]
Τιμή € 3,00

Αν θέλουμε να πιστέψουμε τον Ηρόδοτο, στον ευρύτερο χώρο της αρχαίας Θράκης (παράλια Αιγαίου, Ελλησπόντου, Βοσπόρου και από τις ακτές του Εύξεινου Πόντου ως τη Μακεδονία) κατοικούσε το δεύτερο σε πληθυσμό έθνος της γης (μετά τους Ινδούς), οι Θράκες. Η χώρα τους είχε προνομιακή θέση δίπλα στα στενά που ενώνουν την Ευρώπη με την Ασία και την ανέδειξε σε κέντρο διάδοσης, διασποράς και διακίνησης αγαθών, ιδεών και πολιτισμών. Την ίδια όμως στιγμή την έκανε τόσο επιθυμητή, ώστε οι εχθρικές επιδρομές και οι πολεμικές συγκρούσεις να μην έχουν τελειωμό στους αιώνες. Οι Θράκες είχαν ινδοευρωπαϊκή καταγωγή, ήταν συγγενικός λαός με τους Έλληνες και τους Τρώες. Οι Θράκες είχαν δική τους γλώσσα, αλλά δεν άφησαν γραπτά μνημεία... δεν ανέπτυξαν γραφή. Λέξεις και ονόματα που χρησιμοποιούσαν έμελλε να γραφούν και να διασωθούν στα ελληνικά... άλλωστε οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που ίδρυσαν αποικίες στα παράλια της Θράκης.
Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν από τα χώματα της Θράκης οι Πέρσες, οι Μακεδόνες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Οθωμανοί, οι Ρώσοι, οι Βούλγαροι... και οι εκάστοτε "σύμμαχοι" φυσικά. Κατακερματισμένη σήμερα η χώρα των αρχαίων Θρακών κλείνει στην αγκαλιά της ένα μωσαϊκό από λαούς με πολλές γλώσσες, ετερόκλητα πολιτισμικά στοιχεία και πολυτάραχη ιστορία που συνεχίζει να γράφεται. Το νοτιοδυτικό κομμάτι της Θράκης ανήκει σήμερα στην Ελλάδα και χωρίζεται στους Νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Εδώ είμαστε, λοιπόν.

Γιάννης Ντρενογιάννης, Νοέμβριος 2007

Ο οδηγός αποτελείται από τα κεφάλαια: "Ξάνθη", "Ροδόπη" και "Έβρος", τα οποία περιλαμβάνουν, κάθε ένα, τις ενότητες: "Δείτε οπωσδήποτε", "Ασκήσεις επί χάρτου", "Χωρίς... μυστικά", "Οικισμοί", "Διαδρομές", "Εκτός δρόμου", "Πεζοπορία και μονοπάτια", "Πολιτισμός και τέχνες", "Δραστηριότητες", "Διαμονή", "Φαγητό-διασκέδαση".

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)