Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Το πλαίσιο της επιστήμης του Web

Το πλαίσιο της επιστήμης του Web


Η νέα επιστήμη από τον εφευρέτη του www

Tim Berners - Lee, Wendy Hall, James A. Hendler, Kieron O' Hara, Nigel Shadbolt, Daniel J. Weitzner
μετάφραση: Μιχάλης Βαφόπουλος

Ιδιωτική Έκδοση, 2007
173 σελ.
ISBN 978-960-93-0361-3, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 28,53

Βασικός στόχος του προκείμενου βιβλίου είναι να αναλυθούν και να (ανα)συντεθούν τα χαρακτηριστικά του Web και συναφών με αυτό πληροφοριακών εφαρμογών. Θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε την επιστήμη του Web μέσα από ένα ευρύ φάσμα ερωτημάτων, δημιουργώντας έτσι θεματικές υποενότητες που θα επιτρέψουν να αναλύσουμε πολύπλευρα και διεπιστημονικά τη θεωρία και την πρακτική του Web. Αυτά τα επιστημονικά ερωτήματα και οι διαφορετικές προσεγγίσεις "ανοίγουν" την ατζέντα της επιστήμης του Web, της επιστήμης των αποκεντρωμένων πληροφοριακών συστημάτων. Η επιστήμη του Web, αφενός, είναι απαραίτητη για την κατανόηση του Web, αφετέρου, αποτελεί μία μέθοδο για να επικεντρωθούμε στην αντιμετώπιση των κρίσιμων απαιτήσεων σε ό,τι αφορά την επικοινωνία και την αναπαράσταση στο Web. Στο κείμενο που ακολουθεί γίνεται μία ανασκόπηση σε βασικά ζητήματα της μηχανικής λειτουργίας του Web, όπως το Σημασιολογικό Web, τις υπηρεσίες Web και τα δίκτυα P2P. Εξετάζονται, επίσης, αναλυτικά οι διαφορετικές προσεγγίσεις της τοπολογίας του Web, μεταξύ των οποίων και οι διαγραμματικές απεικονίσεις του. Τέλος, επειδή το Web είναι μία τεχνολογία ουσιαστικά πλέον ενσωματωμένη στην κοινωνία μας, μελετάμε τα ποικίλα θέματα που αναφύονται από τη χρήση του και από τη διακυβέρνησή του.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)