Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Το Πατριαρχείο ΑλεξανδρείαςΠαναγιώτης Τζουμέρκας

Χελάνδιον, 2007
159 σελ.
ISBN 978-960-89981-0-0, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 15,28

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, η δευτερόθρονος Εκκλησία της καθ' ημάς ορθοδόξου Ανατολής, έχει μια ιστορική πορεία στην Αίγυπτο και την Αφρική δύο χιλιάδων ετών. Εξ' αρχής κατείχε πλήθος ναών και ιερών προσκυνημάτων, στο διάβα όμως του χρόνου και εκ των πολλών δεινών τα οποία υπέστη η Εκκλησία Αλεξανδρείας, πολλά εξ αυτών των μνημείων καταστράφηκαν ή εισήλθαν στην κατοχή άλλων, έτσι σήμερα μόνον ελάχιστα εξ αυτών διατηρούνται στην δικαιοδοσία του. Πλην όμως τα λιγοστά τα οποία σώζονται, πέρα και πάνω από την τεράστια ιστορική και αρχαιολογική τους αξία, αποτέλεσαν και αποτελούν σημαντικούς φάρους της ορθοδοξίας στην Αίγυπτο, αλλά και τους αψευδείς μάρτυρες ενός μακραίωνου ιστορικού παρελθόντος. Εκτός από τα ανωτέρω, το σημαντικότερο είναι ότι, αποτέλεσαν και αποτελούν τα απήνεμα λιμάνια και τους ισχυρούς προμαχώνες των πιστών σε κάθε δύσκολη στιγμή της βιοτής τους. Χάρη σε τούτα τα μετερίζια της πίστης πορεύθηκαν και διατήρησαν αλώβητη την πίστη του γένους και την ορθόδοξη κληρονομιά τους, μεταδίδοντας την από γενιά σε γενιά και μεταλαμπαδεύοντας την στους αδελφούς μας τους αφρικανούς.

Τούτος ο οδηγός, αγαπητέ αναγνώστη, σ' αυτούς τους χώρους θα οδηγήσει τα βήματα σου και θα προσπαθήσει να εισάγει τον νου και την καρδιά σου στις δέλτους της ιστορίας για να καταστείς μέτοχος της μυρίπνοης ιερότητας των χώρων αυτών όπως, του αρχαίου μοναστηριού του Αγίου Σάββα στην Αλεξάνδρεια, του Θεοβαδίστου μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο και στους θησαυρούς, στην καρδιά της Αλεξανδρινής Εκκλησίας του Πατριαρχικού Οίκου, στην Αλεξάνδρεια. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)