Ο πρίγκιπας της Ρόδου

Ο πρίγκιπας της Ρόδου


Μια αληθινή ιστορία

Κώστας Ε. Σκανδαλίδης
επιμέλεια σειράς: Ελένη Γκίκα

Άγκυρα, 2007
265 σελ.
ISBN 978-960-422-595-8, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 15,80

Ρόδος, 1935. Ιταλική κατοχή. Στο ιστορικό ξενοδοχείο Grande Albergo delle Rose, στο πιο ξακουστό της Μεσογείου, πάνε κι έρχονται προσωπικότητες από την Ευρώπη και την Ανατολή. Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς, η όμορφη Πριγκίπισσα του Ιράκ Άτζα, θα φτάσουν με την αδελφή της Ρατζιχά και τη βασιλική ακολουθία τους, για να "ξεδώσουν" από το θάνατο του πατέρα Βασιλιά Φεϊζάλ και της μητέρας Βασίλισσας, Σαριφά Χουσαΐμα.

Και τότε ένα Ροδιτόπουλο, πανέμορφο, στα 23 του χρόνια, θα μπει για τα καλά στη ζωή του Βασιλικού Παλατιού της Βαγδάτης κι ένας μεγάλος έρωτας θα συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη και θα γκρεμίσει θρησκείες, παλάτια και πατρίδες.

Ο φτερωτός θεός του έρωτα για άλλη μια φορά θα νικήσει τα πάντα στη ζωή των ανθρώπων, θα ανατρέψει συνήθειες και "ταμπού", αλλά και θα δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα σε Βασιλικά Παλάτια, μυστικές υπηρεσίες και κυβερνήσεις. Κι όλα αυτά, γιατί πρόκειται για γαλαζοαίματη Πριγκίπισσα που προσκυνά τον Αλλάχ και κοινό θνητό, μεροκαματιάρη, από την άλλη, που προσκυνά τον Χριστό. Θεοί και δαίμονες θα μπουν στη μέση για να σταματήσουν τον έρωτα, τη μόνη ζωοδότρα πηγή στην ανθρώπινη δίψα. Μοναδικό όπλο της Υψηλής Εστεμμένης και του νεαρού Ροδίτη Αναστάσιου Χαραλάμπη, ο όρκος που έδωσαν και στη Ρόδο και στη Βαγδάτη και στην Αθήνα: "ή μαζί στη ζωή ή μαζί στο θάνατο"!


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Γιόλα Αργυροπούλου, Ο πρίγκιπας της Ρόδου, Περιοδικό "Τηλέραμα", 5.2.2011
Γιόλα Αργυροπούλου, Ο πρίγκιπας της Ρόδου, Περιοδικό "Τηλέραμα", 15.3.2008