α

Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Εθνική Αλληλεγγύη και φωτογραφία 1941-1950

Εθνική Αλληλεγγύη και φωτογραφία 1941-1950Μανόλης Κασιμάτης
επιμέλεια: Μανόλη Κασιμάτη
φωτογράφιση: Συλλογικό έργο

Φωτογραφίζοντας, 2005
54 σελ.
[Κυκλοφορεί]
Τιμή € 8,16

Ο σκοπός της μικρής αυτής μελέτης δεν είναι μόνο να γνωρίσει ο κόσμος τι είναι η "Εθνική Αλληλεγγύη" και πως η φωτογραφία γνωστών και άγνωστων φωτογράφων βοήθησε τους σκοπούς της, αλλά και να γίνει η αφορμή να συγκεντρωθούν και άλλα στοιχεία πάνω σε αυτό το θέμα. [...]
Μελετώντας τα λευκώματα των Σπ. Μελετζή και Κ. Μπαλάφα "Με τους αντάρτες στα βουνά" και "Το αντάρτικο στην Ήπειρο" διαπίστωσα στο τέλος του βιβλίου "Με τους αντάρτες στα βουνά" στα περιεχόμενα με μικρά γράμματα, να αναφέρει ότι κάποιες φωτογραφίες ήταν ή για την ακρίβεια είχαν παραχωρηθεί από τη "Εθνική Αλληλεγγύη". Αμέσως επικέντρωσα την έρευνά μου για τη συγκέντρωση και άλλων ντοκουμέντων. Από αυτά που βρήκα φαίνεται καθαρά τι ήταν η "Εθνική Αλληλεγγύη", το τι ακριβώς έκανε και πως οι φωτογραφίες αγνώστων ή ανωνύμων ως επί το πλείστον φωτογράφων χρησιμοποιήθηκαν για τους στόχους της.
Στα παρακάτω αποσπάσματα που παραθέτω από αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης, πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής, ο αναγνώστης μπορεί να μάθει πολλά για το ρόλο της, να εντοπίσει πολλά πλούσια στοιχεία για τη δράση των μελών της, ταυτόχρονα όμως και να συνειδητοποιήσει πόσο άγνωστο παραμένει στον περισσότερο κόσμο το έργο της. Ο διαχωρισμός "γνωρίζοντες και μη γνωρίζοντες" εύκολα μεταβάλλεται. Βέβαια η μετάβαση από τους πολλούς, στους λίγους έχει κόστος. Η ικανοποίηση όμως της γνώσης είναι ανεκτίμητη. [...]

Μανόλης Κασιμάτης, φωτογράφος

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)