Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Κληροδότες και δωρητές του ΑΠΘ

Κληροδότες και δωρητές του ΑΠΘ


Τιμητικός τόμος

επιμέλεια: Θεοδώρα Τσιουτσιουνάρα, Αικατερίνη Δούκα - Καμπίτογλου, Χρυσή Κεραμέως - Φόρογλου, 'Αρτεμις Ξανθοπούλου - Κυριακού, Λευτέρης Τσουβαλάς

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 2000
118 σελ.
ISBN 960-243-574-7, ISBN-13 978-960-243-574-8, [Κυκλοφορεί]

Το έτος 1998, σχεδόν αμέσως μετά τη συγκρότηση της παρούσας Επιτροπής Κληροδοτημάτων από τις νέες πρυτανικές αρχές, τα μέλη της αισθάνθηκαν την ανάγκη και το χρέος να υλοποιήσουν την ιδέα της συλλογής και καταγραφής των βιογραφικών στοιχείων όλων των κληροδοτών και δωρητών του Πανεπιστημίου μας, οι οποίοι με την τελευταία βούλησή τους ή την εν ζωή επιθυμία τους εμπιστεύτηκαν την περιουσία τους, ή μέρος αυτής, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές και φοιτήτριες ή πτυχιούχος του. Την προσπάθεια αυτή προέτρεψε και υποστήριξε η Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το βασικό χαρακτηριστικό όλων αυτών των ανθρώπων, από όπου και αν κατάγονταν, σε οποιαδήποτε κοινωνική και οικονομική τάξη και αν ανήκαν και όποια χρονική περίοδο του 20ού αιώνα και αν έζησαν, ήταν και είναι η αγάπη τους για την παιδεία και τη μόρφωση, η κινητήρια δύναμη που τους ώθησε να γίνουν αρωγοί στην πνευματική δράση της πόλης μας, της Βορείου Ελλάδος και τους έθνους γενικότερα. Οι περισσότεροι βίωσαν συγκλονιστικές στιγμές της ιστορίας μας αλλά και δραματικά γεγονότα στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή. Όλα αυτά συνετέλεσαν στην απόφασή τους να συνδράμουν στην πολιτισμική πρόοδο της πατρίδας μας, γεγονός για το οποίο τους οφείλουμε βαθιά και εγκάρδια ευγνωμοσύνη. Την ίδια οφειλή και ευλάβεια στη μνήμη τους θα πρέπει να νιώθει και η σπουδάζουσα με τα χρήματά τους νεολαία τους Πανεπιστημίου μας.
Εμείς, οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και οι υπηρετούντες στο τμήμα Κληροδοτημάτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υποσχόμαστε ότι οι "παραγγελίες" τους θα συνεχίσουν να εκπληρώνονται όσο το δυνατόν πιστότερα και απαρέγκλιτα, με σεβασμό στη μνήμη τους.
Η Επιτροπή Κληροδοτημάτων θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τα μέλη της κ.κ. Αικατερίνη Δούκα - Καμπίτογλου, καθηγήτρια του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Χρυσή Κεραμέως - Φόρογλου, καθηγήτρια του τμήματος Ιατρικής, καθώς και την υπάλληλο του τμήματος Κληροδοτημάτων κ. Θεοδώρα Τσιουτσιουνάρα, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την έκδοση του τόμου αυτού.

Άνθιμος Μπαντέλας
Πρόεδρος της Επιτροπής του Τμήματος Κληροδοτημάτων

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)