Βιβλίο
Αγνοούμενοι FM

Daniel Alarcón
Μετάφραση: Μαλβίνα Αβαγιανού
Αθήνα
Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 371
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6715-30-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Lost City Radio
Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 18.35€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 10-12-2007)
Περίληψη:

Σε κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής, οι κάτοικοι προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές που άνοιξε ο εμφύλιος πόλεμος. Η Νόρμα είναι η φωνή της παρηγοριάς ενός λαού αποκαμωμένου από τον πόλεμο και τον παραλογισμό ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος. Κάθε Κυριακή βράδυ, από τη δημοφιλή ραδιοφωνική εκπομπή της «Αγνοούμενοι FM», ανακοινώνει ονόματα ανθρώπων που εξορίστηκαν ή χάθηκαν ανεξήγητα.
Χάρη στη Νόρμα, αγνοούμενοι εντοπίζονται και οικογένειες ξανασμίγουν. Όμως πίσω από την αγαπημένη φωνή των ραδιοκυμάτων, κρύβεται μια γυναίκα που αγωνίζεται ν' αντιμετωπίσει τη
θλίψη για τις δικές της απώλειες.

Από τα χωριά των Ινδιάνων και την οργιώδη βλάστηση της ζούγκλας, ως τα μπάριος μιας αχανούς μεγαλούπολης, ο Περουβιανός Ντανιέλ Αλαρκόν στο πρώτο του μυθιστόρημα "Αγνοούμενοι
FM", περιγράφει μια φανταστική και ανώνυμη χώρα, η οποία συγκεντρώνει μ' εντυπωσιακή αληθοφάνεια τις ιστορίες και τα δεινά πολλών χωρών της αμερικανικής ηπείρου.

Το περιοδικό Granta κατέταξε τον Αλαρκόν ανάμεσα στους 21 καλύτερους νέους Αμερικανούς συγγραφείς του 2007. Το πρώτο μυθιστόρημα του Περουβιανού Ντανιέλ Αλαρκόν "Αγνοούμενοι FM", γνωρίζει μεγάλη επιτυχία τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις ισπανόφωνες χώρες της Αμερικής.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Αφροδίτη ΔημοπούλουΖώντας την αγωνία της αναμονήςwww.diavasame.grΙούνιος 2008
Ελένη ΚούκηΑγνοούμενοι FMΠεριοδικό "Αθηνόραμα"3/4/2008
Σταυρούλα ΠαπασπύρουΦωνές του κόσμου"Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"/ Ένθετο "7: Τέχνες και Ζωή"324283/2/2008
"Βιτρίνα"Αγνοούμενοι FMΠεριοδικό "Index"19Φεβρουάριος 2008