α

Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η βιομηχανική επανάσταση

Η βιομηχανική επανάστασηT. S. Ashton
μετάφραση: Άσπα Γολέμη
επιμέλεια: Βασίλης Καρδάσης
επιμέλεια σειράς: Βασίλης Καρδάσης

Τόπος, 2007
199 σελ.
ISBN 978-960-6760-32-7, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 16,92

Το πασίγνωστο βιβλίο του T.S. Ashton για το κοσμογονικό φαινόμενο τηs Βιομηχανικής Επανάστασηs συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κλασικά έργα που σηματοδότησαν την εξέλιξη τηs επιστήμηs τηs οικονομικήs ιστορίαs. Είναι ένα έργο που άνοιξε τoυs ορίζοντες της γνώσηs μαs και προκάλεσε πλήθος συζητήσεων στη βρετανική επιστημονική κοινότητα και ευρύτερα. Βασικό του χαρακτηριστικό η έμφαση που δίνει στη βαθιά αλληλεπίδραση και αλληλεξάρτηση κοινωνικών και οικονομικών παραγόντων που συνέβαλαν στην εμφάνιση του φαινομένου. Ο Ashton επιμένει στη διαλεκτική σχέση ανάμεσα στις ξεχωριστέs ευνοϊκέs μεταβλητέs (θεωρία-τεχνολογία, συσσωρευμένη εμπειρική γνώση, κεφάλαιο, συγκυρία), αποκλείοντας το "τυχαίο" από την εμφάνιση τηs Βιομηχανικής Επανάστασης. Υπ' αυτή την έννοια προτείνει ένα πλαίσιο ανάλυσης, καθορίζονταs και τη διαδρομή μέσα σmν οποία κινήθηκαν μεταγενέστεροι οικονομικοί ιστορικοί.
Προικισμένοs με το χάρισμα του διεισδυτικού και γοητευτικού λόγου, ο Ashton έχει την ικανότητα να μαγεύει με την άνεση τns ανάγνωσηs τόσο, το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό όσο τους φοιτητές και τους ερευνητές των κοινωνικών επιστημών, η παραδίδονταs στις νεότερεs γενιές ένα συναρπαστικό αφήγημα και ένα σπουδαίο εργαλείο στοχασμού.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)