Βιβλίο
Η δύναμη της φύσης

Επιμέλεια: Γιάννης Μπεχράκης
Επιμέλεια: Νατάσα Μπαστέα
Φωτογράφος: Jim Reed
Φωτογράφος: Steve Terrill
Φωτογράφος: Douglas Peebles
Φωτογράφος: Olivier Grunewald
Φωτογράφος: Kevin Schafer
Φωτογράφος: Γιάννης Μπεχράκης
Φωτογράφος: κ.ά.
Ευθύνη Σειράς: Γιάννης Ντρενογιάννης
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 144
Σχήμα: 25χ25
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6776-63-2
Τα Νέα· Πλανήτης/Γη· Οι Καλύτερες Φωτογραφίες του Κόσμου 1
Σημειώσεις: Δημοσιογραφική επιμέλεια, κείμενα: Νατάσα Μπαστέα. Copyright φωτογραφιών: 16 διεθνή πρακτορεία που αντιπροσωπεύονται από την Apeiron Photos. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με τη εφημερίδα "Τα Νέα" στις 8.12.2007.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Περίληψη:

Ξεκινάμε με δύναμη. Με αυτήν τη δύναμη που είναι ανίκητη, που δεν μετριέται, που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να την δαμάσουμε. Τη Δύναμη της Φύσης.

Μαζί της ξεκινάμε ένα ταξίδι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα. Μέσα από τις σελίδες των δώδεκα λευκωμάτων της σειράς "Πλανήτης/Γη" θα παρουσιάσουμε τις καλύτερες φωτογραφίες του κόσμου όπου θα παρελάσουν οι κορυφαίοι και πλέον εμπνευσμένοι φωτογράφοι, αληθινοί καλλιτέχνες. Αντίστοιχη σειρά λευκωμάτων δεν θα βρείτε σε κανένα βιβλιοπωλείο του κόσμου, ενώ την ίδια στιγμή οι εκπλήξεις θα διαδέχονται η μία την άλλη, από σελίδα σε σελίδα. Σκεφτείτε ότι στα χέρια σας κρατάτε τον κόσμο που ζούμε αποτυπωμένο σε χιλιάδες "κλικ" γεμάτα φαντασία, κλεισμένο σε κάδρα ανεπανάληπτων στιγμών και μαγικών εικόνων που μπορούν να μας συντροφεύουν για πάντα στο μικρό -προσωπικό μας πια- ταξίδι στο χρόνο.

Κι αν τελικά αληθεύει η φράση ότι μια εικόνα αντιστοιχεί σε χίλιες λέξεις, τότε δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο.

Γιάννης Μπεχράκης
Γιάννης Ντρενογιάννης

Δεκέμβριος 2007

Για την έκδοση της σειράς συνεργάστηκαν τα διεθνή πρακτορεία: Reuters, Corbis, Magnum, Action Images, Rex Features, Bios Photos, Oxford Scientific/Photolibrary, Veer, Focus, Comma, Profimedia, AKG, Lebrecht, Alinari, Itar/Tass, που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από την Apeiron Photos. Επεξεργασία φωτογραφιών: Multimedia Α.Ε.