Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Πνευμονική εμβολή

Πνευμονική εμβολήΠαναγιώτης Γ. Παρασκευάς

Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης, 2008
177 σελ.
ISBN 978-960-399-674-3, [Εξαντλημένο]
Τιμή € 30,57

Η πνευμονική εμβολή αποτελεί ακόμη και σήμερα σοβαρό κίνδυνο στη ζωή μας και ιδιαιτέρως σε όσους υποβάλλονται σε πάσης φύσεως χειρουργικές επεμβάσεις ή πάσχουν από καρδιακά νοσήματα με προεξάρχουσα την καρδιακή ανεπάρκεια. Κίνδυνο επίσης αποτελεί για τους ηλικιωμένους που είναι κλινήρεις από μείωση των φυσικών τους δυνάμεων, ως και άτομα με αναπηρία, ή βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Δύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της νόσου:
Πρώτον, ότι τις περισσότερες φορές εξελίσσεται υπούλως και
Δεύτερον, ότι σε μεγάλο ποσοστό είναι θανατηφόρος, παρά την μεγάλη πρόοδο σε διαγνωστικά ή θεραπευτικά μέσα, εγκαίρου αναγνωρίσεως και αναχαιτήσεως της εξελίξεως της.

Κλειδί επιτυχίας, όπως γενικά συμβαίνει στην Ιατρική, είναι η εμμονή στην πρόληψη και κατά δεύτερο λόγο στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της πνευμονικής εμβολής.

Προς τον σκοπό αυτό κατατείνει η παρούσα συγγραφική προσπάθεια, παρά την ύπαρξη αξιόλογων πηγών στην Ελληνική, για να υπάρχει ένα λεπτομερειακό, σύγχρονο και ολοκληρωμένο βοήθημα προς πάντα ενδιαφερόμενο.

Μέσα από τις σελίδες του βοηθήματος αυτού ο Ιατρός έχει την ευκαιρία να μάθει τα αίτια, τον μηχανισμό, τα υποκειμενικά ενοχλήματα και τα κλινικά σημεία της νόσου, την εργαστηριακή τεκμηρίωση της κλινικής υποψίας γι' αυτήν και την θεραπευτική αντιμετώπισή της. Ακόμη δε, και κυρίως, την πρόληψη της.

Πιστεύω ότι η είσοδος του βοηθήματος αυτού στην Ελληνική Ιατρική Βιβλιογραφία θα αυξήσει την διαγνωστική ικανότητα των Ιατρών της Χώρας μας και ιδίως των Νεωτέρων σε ό,τι αφορά την τόσο σοβαρή υπόθεση της πνευμονικής εμβολής.

(από το εισαγωγικό σημείωμα του συγγραφέα)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)