Βιβλίο
Του κόσμου τα παράξενα

Επιμέλεια: Γιάννης Μπεχράκης
Επιμέλεια: Νατάσα Μπαστέα
Φωτογράφος: Γιάννης Μπεχράκης
Φωτογράφος: Peter Andrews
Φωτογράφος: David Bebber
Φωτογράφος: Fabrizio Bensch
Φωτογράφος: Lee Besford
Φωτογράφος: Gene Blevins
Φωτογράφος: κ.ά.
Ευθύνη Σειράς: Γιάννης Ντρενογιάννης
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 144
Σχήμα: 25χ25
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6776-85-4
Τα Νέα· Πλανήτης/Γη· Οι Καλύτερες Φωτογραφίες του Κόσμου 5
Σημειώσεις: Δημοσιογραφική επιμέλεια, κείμενα: Νατάσα Μπαστέα. Copyright φωτογραφιών: 16 διεθνή πρακτορεία που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από την Apeiron Photos. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 4.1.2008.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 7.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-01-2008)
Περίληψη:

Η αποτύπωση του "παράξενου" είναι μια καθ' όλα λογική λειτουργία, στην οποία επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι μπαίνουν σχεδόν αυτόματα. Από την άλλη μεριά όμως την παράσταση κλέβει το ίδιο το γεγονός, το... περίεργο και όχι η φωτογραφία σαν δημιουργία. Όσοι ενδιαφέρονται μόνο και μόνο για την καταγραφή του συμβάντος, το εικαστικό κομμάτι τους αφήνει παγερά αδιάφορους και εκατομμύρια τέτοιες εικόνες θα συναντήσετε σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Το να αναζητήσει κανείς ανάμεσα στου "κόσμου τα παράξενα" να βρει τις φωτογραφίες εκείνες που καταφέρνουν να ξεπεράσουν το προφανές, να καταγράψουν τα γεγονότα με σαφήνεια και να προσφέρουν την αισθητική-καλλιτεχνική άποψη εκείνου που βρέθηκε πιεσμένος από τον χρόνο πίσω από το οφθαλμοσκόπιο της μηχανής, είναι το ίδιο με το αν αναζητά "ψύλλους στ' άχυρα". Κάπως έτσι ξεκινήσαμε να διαλέγουμε φωτογραφίες για το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας. Όχι παράξενες, ούτε περίεργες, απλά αληθινές, αποτυπώνοντας έναν κόσμο που τελικά είναι πολύ... παράξενος όπως θα διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια.

Γιάννης Μπεχράκης
Γιάννης Ντρενογιάννης

Δεκέμβριος 2007

Για την έκδοση της σειράς συνεργάστηκαν τα διεθνή πρακτορεία: Reuters, Corbis, Magnum, Action Images, Rex Features, Bios Photos, Oxford Scientific/Photolibrary, Veer, Focus, Comma, Profimedia, AKG, Lebrecht, Alinari, Itar/Tass, που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από την Apeiron Photos. Επεξεργασία φωτογραφιών: Multimedia Α.Ε.