Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ιστορικά σημειώματα

Ιστορικά σημειώματαΧρήστος Α. Μούλιας

Περί Τεχνών, 2007
261 σελ.
ISBN 978-960-6684-40-1, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 21,30

Στον τόμο αυτόν συγκεντρώσαμε δημοσιευμένα και αδημοσίευτα ιστορικά μελετήματά μας, που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την Πάτρα και το ιστορικό παρελθόν της. Όσα από αυτά, έχουν περιληφθεί προηγουμένους, σε περιοδικά κ.λπ., γίνεται σχετική μνεία σε υποσημείωση. Το παλαιότερο γράφτηκε το 1990 και το νεότερο ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Είπαμε ότι όλα τα κείμενα σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την Πάτρα και διευκρινίζουμε. Η μελέτη για τον Αβροτέλη Ελευθερόπουλο, που βέβαια δεν είχε σχέση με την Πάτρα, είχε ως αφετηρία και αφορμή την δριμεία κριτική του συμπολίτη Παναγιώτη Κανελλόπουλου, για το βιβλίο του "Ο κοινωνικός βίος των ανθρώπων". Αναζητώντας στοιχεία για τη ζωή του, διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για σημαντική προσωπικότητα, με πλούσιο και πρωτότυπο συγγραφικό έργο, παρά τις όποιες αντιφάσεις. Γι' αυτό και επιχειρήσαμε μία σκιαγράφηση της πνευματικής του πορείας, η οποία είναι αντιστρόφως ανάλογη της δημοσιότητας που απολαμβάνει σήμερα η μνήμη του, ιδίως από αυτούς, που οι γνωστικές τους ενασχολήσεις, συγγενεύουν με τα πεδία στα οποία αναλώθηκε, ο αιρετικός για τους μεν, ανατρεπτικός για τους δε, Ελευθερόπουλος. [...]

(από την εισαγωγή του συγγραφέα)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)