Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Εργαστηριακές ασκήσεις ηλεκτρικών μηχανών

Εργαστηριακές ασκήσεις ηλεκτρικών μηχανών


Με συνοπτική θεωρία

Πέτρος Γ. Βερνάδος, Ηρακλής Αθ. Βυλλιώτης, Παντελής Β. Μαλατέστας

Τζιόλα, 2008
268 σελ.
ISBN 978-960-418-150-6, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 16,70

Το ανά χείρας βιβλίο, φιλοδοξεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα του εργαστηριακού μέρους του μαθήματος των Ηλεκτρικών Μηχανών, μέσα από 31 κατάλληλα επιλεγμένες ασκήσεις. Ασχολείται με θέματα που αφορούν κατά κύριο λόγο στη μόνιμη κατάσταση λειτουργίας. Είναι χωρισμένο σε τρία κεφάλαια: τις μηχανές συνεχούς ρεύματος (κινητήρες-γεννήτριες), τους μετασχηματιστές (μονοφασικούς-τριφασικούς) και τις μηχανές εναλλασσομένου ρεύματος (κινητήρες-γεννήτριες). Τα φαινόμενα που πραγματεύεται η κάθε εργαστηριακή άσκηση, αναλύονται διεξοδικά στο θεωρητικό μέρος που συνοδεύει την κάθε άσκηση. Πιο συγκεκριμένα:

Το 1ο κεφάλαιο, ασχολείται με τη χαρακτηριστική κενού φορτίου, την αυτοδιέγερση, τις χαρακτηριστικές υπό φορτίο κινητήρων και γεννητριών διαφόρων τύπων διέγερσης, τον προσδιορισμό του βαθμού απόδοσης και των διαφόρων τύπων απωλειών (σιδήρου, μηχανικών). Περιλαμβάνει επίσης, διατάξεις ηλεκτρικής πέδησης, τη διάταξη ελέγχου Ward-Leonard καθώς και τη λειτουργία του κινητήρα Σ.Ρ. σειράς σε δίκτυο Ε.Ρ.

Το 2o κεφάλαιο, ασχολείται με τον προσδιορισμό των παραμέτρων του ισοδυνάμου κυκλώματος του μετασχηματιστή, τη λειτουργία υπό φορτίο, καθώς και την παράλληλη λειτουργία μετασχηματιστών. Διερευνά τις διάφορες δυνατές συνδεσμολογίες τριφασικών μετασχηματιστών και την επίδραση τους στη φασική απόκλιση των τάσεων μεταξύ των τυλιγμάτων πρωτεύοντος και δευτερεύοντος. Εξετάζει επίσης τα διάφορα είδη απωλειών, σε ονομαστική τάση και συχνότητα.

Τέλος, οι ασκήσεις του 3ου κεφαλαίου περιλαμβάνουν, τον προσδιορισμό των παραμέτρων του ισοδύναμου κυκλώματος της ασύγχρονης μηχανής και μεθόδους εκκίνησης και ρύθμισης των στροφών. Διερευνά την αυτοδιέγερση της ασύγχρονης γεννήτριας, τη λειτουργική συμπεριφορά της ασύγχρονης γεννήτριας διπλής εξόδου, καθώς επίσης και διάφορες σύγχρονες και κλασικές διατάξεις πέδησης. Τέλος, ασχολείται με τη μελέτη χαρακτηριστικών που αφορούν στη λειτουργία της σύγχρονης γεννήτριας (κενού φορτίου, βραχυκύκλωσης, φόρτισης) και τον παραλληλισμό σύγχρονων γεννητριών. Περιλαμβάνει, επίσης, μια άσκηση με τις χαρακτηριστικές φόρτισης του σύγχρονου κινητήρα. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)