Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί ως κρίσιμοι αποδέκτες της εκπαιδευτικής πολιτικής χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί ως κρίσιμοι αποδέκτες της εκπαιδευτικής πολιτικής χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Οι κοινωνικές αναπαραστάσεις για τον ρόλο και το έργο τους

Κωνσταντίνος Γ. Καρράς
επιμέλεια σειράς: Νίκος Παπαδάκης

Εκδόσεις Ι. Σιδέρης, 2007
228 σελ.
ISBN 978-960-08-0442-3, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 20,77

Η συγκριτική μελέτη του Κωνσταντίνου Καρρά διερευνά τις κοινωνικές αναπαραστάσεις Ευρωπαίων εκπαιδευτικών (Σουηδών, Άγγλων, Γερμανών, Κυπρίων και Ελλήνων) δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο έργο και τον ρόλο τους σήμερα.

Το έργο και ο ρόλος αυτός -όπως φαίνεται από την ανάλυση των δεδομένων της έρευνάς του- συνδέονται άμεσα με τη "νέα τάξη πραγμάτων", η οποία σχετίζεται με την παγκοσμιοποίηση και τις επιδράσεις της στον χώρο της εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί της έρευνας, ιδιαίτερα, τονίζουν ότι οι νέες συνθήκες που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό επάγγελμα στη λεγόμενη "κοινωνία της γνώσης" και της παγκοσμιοποίησης απαιτούν από τον εκπαιδευτικό να παρέμβει και να εμπλακεί ουσιαστικά στο πλαίσιο της τάξης του και έξω από αυτήν. Αυτό είναι δυνατόν να γίνει με την ποιοτική και κοινωνική αναβάθμιση του επαγγέλματος τους ώστε να αναδειχθούν καλύτερα το έργο και ο ρόλος τους.

Από την παρούσα μελέτη αναδεικνύεται ακόμα και ο ρόλος του σύγχρονου σχολείου στο πλαίσιο του πολιτικού και κοινωνικοποιητικού του ρόλου μέσα σε ένα συγκριτικό πλαίσιο ανάλυσης και ερμηνείας. Παράλληλα, εμπλουτίζεται η ελληνική και ξενόγλωσση βιβλιογραφία στο υπό μελέτη θέμα και ανανεώνεται ο σύγχρονος διάλογος για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα και την Ευρώπη καθώς και για τις πολιτικές που υλοποιούνται.

Τέλος, προβάλλονται ορισμένα επίκαιρα ερωτήματα για τον ρόλο και το έργο των εκπαιδευτικών, για τις πολιτικές που ασκούνται, για την αναγκαιότητα εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, καθώς και για τα προβλήματα του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)