Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η ζωή του Ιεχοσουά

Η ζωή του Ιεχοσουά


Του προφήτη της Ναζαρέτ

Franz Hartmann
μετάφραση: Ηρώ Πριμικύρη

Κυβέλη, 2007
188 σελ.
ISBN 978-960-6630-43-9, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 17,04

"Η διαδικασία της πνευματικής αναγέννησης συσχετίζεται με μια συνεχή μάχη με τον κατώτερο εαυτό· μια ατέλειωτη μάχη ανάμεσα στους πνευματικούς πόθους και τις γήινες επιθυμίες, στην οποία το Πνεύμα πρέπει να νικήσει την Ύλη.
Το Πνεύμα είναι Υπόσταση, Πραγματικότητα, Ενότητα. Είναι συνεπώς ακατάλυτο, αδιαίρετο, αδιαπέραστο, άφθαρτο, αιώνιο. Η Ύλη είναι Συσσώρευση, Πολλαπλότητα, Ψευδαίσθηση· είναι επομένως δίχως υπόσταση, διαιρετή, φθαρτή, και υπόκειται σε συνεχή αλλαγή. Αν ο άνθρωπος αποκτήσει πλήρη κυριαρχία πάνω στην Ύλη που συνθέτει την σύστασή του, τότε το βασίλειο της πνευματικής γνώσης θα ανοίξει μπροστά του, και θα συνειδητοποιήσει την παρουσία του Χριστού. Τότε η κουρτίνα που κρύβει το θυσιαστήριο του πνευματικού Ναού της Θείας Σοφίας θα χωριστεί, το Μεγάλο Μυστήριο θα αποκαλυφθεί, και ο Άνθρωπος θα γνωρίσει τον ίδιο του τον σωτήρα. Τότε θα εγερθεί από το μνήμα της Άγνοιας και θα περπατήσει ξανά στο λαμπρό ηλιόφως της αθάνατης Αλήθειας, που υπήρχε στην αρχή και θα υπάρξει στο τέλος.
Όσο ο άνθρωπος δεν γνωρίζει τον δικό του θείο εαυτό, θα συνεχίζει να αναζητά εξωτερικά αυτό που μπορεί να βρεθεί εσωτερικά· όσο δεν έχει βρει το ιδεώδες του στην ίδια του την ψυχή, θα προσκολλάται σε εξωτερικά ιδεώδη· αλλά όταν ξυπνήσει στην συνειδητοποίηση της θείας ισχύος μέσα του, θα σταματήσει να ψάχνει την σωτηρία σε εξωτερικά πρόσωπα και πράγματα, και αντί να αναζητά έναν Χριστό στην ιστορία, θα βρει τον πραγματικό Ιησού μέσα του."

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)